Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Na Slovensku máme dve ročné obdobia...
Zdielať na

Na Slovensku máme dve ročné obdobia...

BRATISLAVA, STRATENÁ / V južnejších častiach Slovenska už vládne jar, napríklad v Bratislave teplota vystúpila nad 20 stupňov Celzia. Lenže na severe Slovenska a na Gemeri to ešte vyzerá na koniec zimy. Ľudia tam majú plné ruky práce s odpratávaním snehu.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Zima veľmi pomaly odchádza

Zasnežená bola Bratislava ešte začiatkom mesiaca. Snehu bolo toľko, že ste sa mohli spúšťať na saniach s korbáčom v ruke. "Naozaj môžeme povedať, že jar prišla neobyčajne rýchlo. Na západnom Slovensku v priebehu troch dní z ničoho nič rozkvitli skoro všetky stromy. V tých stredných,vyšších polohách, v Talgárte na Horehroní je ešte stále sneh," hovorí meteorológ Dušan Jurčovič.

Pre teplé počasie v Bratislave už mnohí dodávatelia tepla prestali kúriť. Obyvatelia Stratenej by síce radi prestali kúriť, ale nemôžu. Bola by im zima. Obrovské kopy snehu musia obyvatelia stále odpratávať, niektorí už lopatovanie vzdali a naštartovali stroje. Iní už takmer šiesty mesiac náradie z rúk nepustili.

Bude sneh ešte aj v máji?

"Tam, kde je sneh, tak by sa ešte mal udržať, možno aj v priebehu budúceho týždňa a až potom niekedy s príchodom mája by to už definitívne malo odchádzať," doplnil Jurčovič.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy