Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Studený front prinesie daždivý víkend
Zdielať na

Studený front prinesie daždivý víkend

SLOVENSKO / Cez Čechy a Rakúsko postupuje na severovýchod zvlnený studený front. V noci dorazí na naše územie a spôsobí prevažne veľkú oblačnosť a na mnohých miestach prehánky alebo občasný dážď.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Sneženie už len na horách

Najnižšia nočná teplota na prelome piatku a soboty bude dosahovať 7 až 2 stupne, na krajnom juhovýchode nášho územia, okolo 9 stupňov. Západný, na východe južný vietor môže dosahovať rýchlosť 2 až 7 metrov za sekundu, čo je približne 5 až 25 kilometrov za hodinu.

Cez deň nás čaká premenlivá oblačnosť, miestami prehánky alebo občasný dážď, popoludní ojedinele aj možnosť búrky. Denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 12 až 17 stupňov, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši bude chladnejšie, približne 10 stupňov.

Ak sa vyberiete do hôr do nadmorskej výšky 1500 metrov, čaká Vás tam teplota okolo 2 stupne Celzia. Západný až severozápadný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h). Sneh môžme očakávať už len vo vysokých horských polohách.

V nedeľu prehánky už len ojedinele

Po prednej strane tlakovej výše, ktorej stred sa bude z Álp presúvať na severovýchod, na naše územie prechodne prenikne chladnejší vzduch od severu.

V nedeľu nás čaká prevažne polooblačné počasie. Ráno sa môžu v niektorých častiach Slovenska tvoriť aj hmly. Ojedinele aj prehánky. Nočná teplota  sa bude pohybovať od piatich stupňov až k nule. Cez deň teplota vystúpi na 12 až 17, na severe bude chladnejšie, miestami okolo 10 stupňov. Severozápadný vietor o sile 2 až 6 metrov za sekundu, v prepočte 5 až 20 kilometrov za hodinu. 

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články