Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dobrá správa pre severozápad. V piatok aj tam dorazí jar
Zdielať na

Dobrá správa pre severozápad. V piatok aj tam dorazí jar

KAMIENKA / Na severovýchode Slovenska opäť husto sneží! Toto naozaj nikto nečakal. Veď mnohí si už naplánovali práce v záhradách a dnes? Ak niečo môžu robiť vonku, tak zrejme iba stavať ďalšieho snehuliaka. Ale aj tam dorazí jar. Najneskôr v piatok...

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

12 stupňov ako zázrak...

Píše sa 9. apríl. Podľa kalendára už malo byť dávno po zime. No nie je. Západ Slovenska sa síce snehu zbavil, iné to však je napríklad na severe. No meteorológovia majú dobré správy!

Koniec týždňa má byť podľa hydrometeorologického úradu opäť daždivý. Potešujúca je však teplota. Bude príjemných 18 stupňov. A to v najteplejších oblastiach Slovenska. Aj v Žiline a okolí by mohlo byť v piatok napoludnie prijateľných 11-12 stupňov!

Babičky zo Zamaguria to vedeli

V pondelok sa slnko konečne ukázalo aj v tých najchladnejších oblastiach a ľudia neskrývali obrovskú radosť. "Veľmi sa tešíme. Nielen ja, ale všetci," hovorí obyvateľka Kamienky. Ak totiž ešte v pondelok zamagurské babičky tvrdili, že zima sa ešte vráti, tak určite nežartovali a zrejme mali na mysli už utorok.

Severania boli už v pondelok presvedčení o tom, že bielemu peklu je koniec. Toto sú zábery z utorňajšieho rána. Veľa ľudí už v pondelok odložilo zimné bundy, čiapky a rukavice do pivníc, dnes ich museli vytiahnuť opäť. Nebol to iba poprašok, ale intenzívne sneženie. A z neba sa to sypalo celé dopoludnie.

Aj bocian sa pred zimou schovával

Jedna babička ešte v pondelok povedala, že si radšej pozbiera niekoľko konárov do piecky na kúrenie, lebo zima sa ešte vráti. V utorok ráno okrem nej určite nadával aj bocian, ktorého sme našli "schúleného" v zasneženom hniezde.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

meteopress

Súvisiace články

Najčítanejšie správy