Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Začalo opäť pršať a snežiť, Slovensko čaká veľkú vodu
Zdielať na

Začalo opäť pršať a snežiť, Slovensko čaká veľkú vodu

SLOVENSKO / Počasie sa už večer opäť prejaví v celej svojej sile. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu 2. stupňa pred silným dažďom! Na mnohých miestach môže aj snežiť. Opäť majú stúpnuť hladiny vodných tokov...

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Vzostup vodných hladín s dosiahnutím a prekročením hladín, zodpovedajúcich tretiemu stupňu povodňovej aktivity očakáva Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v levickom okrese. Výstrahu vydal s platnosťou od 23.00 h. až do odvolania pre Levice - východ, aj Levice - západ.

Výstrahu zodpovedajúcu 2. stupňu povodňovej aktivity vydal SHMÚ pre Nové Zámky - juh, Partizánske, Prievidzu, Zlaté Moravce, Žarnovicu, Banskú Štiavnicu, Žiar nad Hronom, Zvolen, Detvu, Banskú Bystricu, Brezno, Veľký Krtíš, Krupinu, Lučenec, Poltár, Rimavskú Sobotu, Revúcu a Rožňavu.

Výstrahu zodpovedajúcu 1. stupňu povodňovej aktivity vydal SHMÚ pre Bánovce nad Bebravou, Nové Zámky - sever, Nitru, Topoľčany, Michalovce a Trebišov bez Rožňavy. Predpoveď na najbližšie dni TU.

Niektoré cesty sú naďalej uzavreté

V okrese Levice sú naďalej uzavreté niektoré cesty, ktoré zaplavilo. Ako informoval Ľubomír Krajčír z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre, cesta tretej triedy medzi obcami Malé Ludince a Hronovce je naďalej zaplavená riekou Hron a uzavretá, rovnako aj cesta medzi obcami Čata a Zalaba.

Cesta tretej triedy v obci Vyškovce nad Ipľom je už prejazdná aj s mostom. „Cesty v okresoch Nitra, Zlaté Moravce, Topoľčany a Komárno sú prejazdné, avšak treba počítať s prípadnými obmedzeniami v priebehu dňa, keďže na dnes sú hlásené výdatné dažde,“ dodal Krajčír.

Zosuv pôdy v Brusne

V Banskej Bystrici sú aktuálne asi tri stupne nad nulou a konečne neprší. Zosunuté svahy, ktoré počas víkendu vystrašili ľudí v okolí Brusna či Zvolena sa tak už ďalej neposúvajú. Situácia sa postupne upokojuje.

V sobotu a nedeľu narobila ľuďom na Hornej Nitre poriadne starosti aj rieka Bebrava. Jej hladina sa v priebehu šiestich hodín zdvihla o päť metrov. Ohrozovala stovky domov. Obyvatelia však najhoršiemu zabránili. Voda napriek tomu zaplavila polia, ulice a takmer 20 pivníc. Aj tu sa situácia už upokojila, no ľudia majú aj tak plné ruky práce.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

meteopress

Súvisiace články

Najčítanejšie správy