Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pripravte sa na dážď a sneh, avizujú meteorológovia
Zdielať na

Pripravte sa na dážď a sneh, avizujú meteorológovia

SLOVENSKO / Roztápajúci sa sneh, dážď a nekonečné sneženie. To je momentálna situácia v našej krajine. Výsledkom vyčíňania počasia sú povodne. Nemáme pre vás však dobrú správu. Lejak a sneh uvidíte ešte aj tento týždeň.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Ako vyzerala Veľká noc minulý rok?

Presne pred rokom v Bratislave reportér TV JOJ Anton Adamčík hlásil neuveriteľných 22 stupňov! "Príjemných 22 stupňov prilákalo obyvateľov na brehy jazier a niektorých dokonca aj do vody," povedal.

V tieto dni by však pobyt pri vode vyzeral úplne opačne. Mnohým teda táto zima na tvári úsmev nevyvolala. "Viete čo, to je katastrofa. Už stačilo! Lenže nerozkážeme, to máte tak." "Ráno sa zobudím, odostriem žalúzie, že už by mohlo byť pekne, pozriem sa a zase sklamanie." "Mohlo by to skončiť." K snehu sa cez víkend pridal aj dážď a s ním spojené povodne. 

Do piatka zmena nehrozí

V noci z pondelka na utorok očakávajte slabé sneženie a na severe krajiny vystúpi teplota na - 10 stupňov Celzia. Vyplýva to z predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu. Ráno sa nenechajte oklamať, síce bude polojasno, no zo západu k nám neskôr prenikne oblačnosť. Tá nám prinesie zrážky a sneženie od nadmorskej výšky 500 metrov.

Podobný scenár sa hlási SHMÚ aj v stredu. V noci dážď so snehom alebo sneženie, na juhu dážď. Cez deň dážď alebo dážď so snehom, na horách od cca 1 200 metrov, na krajnom západe a severe aj v nižších polohách sneženie.

Štvrtok popoludní avizuje SHMÚ čiastočne zmenšovanie oblačnosti. Avšak v noci sa na mnohých miestach opäť rozprší, na severe a krajnom západe možno očakávať aj zrážky snehové.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy