Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Farár požehnal motorky. Sezóna sa môže začať
Zdielať na

Farár požehnal motorky. Sezóna sa môže začať

IŽA / Viac ako 90 motoriek a ich majiteľov posvätil pred tohoročnou motorkárskou sezónou katolícky farár z Iže, v Komárňanskom okrese. Otec Róbert na takomto obrade nevidí nič výnimočné, podľa neho motorkári aj takto dokazujú, že chcú žiť!

Tohoročné svätenie motoriek v Iži sa začalo s mesačným oneskorením, ktoré spôsobilo počasie.

Otec Róbert si vyskočil na harleya...

Po birmovke v kostole otec Róbert sadol na harleya, a  odviezol sa posvätiť oceľových tátošov, ako aj ich jazdcov pred nadchádzajúcou sezónou. Samozrejme, nezabudol ani na prilbu! "Doniesli mi ju, ja vlastnú nemám, Ja už jazdím na aute," hovorí katolícky kňaz z obce Iža Róbert Horváth.
"Jazda na motorke má svoje úskalia a možno trocha pokojnejšie  sadáme na tú motorku, keď vieme, že je posvätená," vysvetľuje autor myšlienky posvätenia motoriek Attila Csicsó.

Motorkárov chráni na cestách svätý Krištof

Okrem požehnania pripravil pán farár takmer stovke motorkárov aj podobizeň svätého Krištofa, patróna vodičov i cestujúcich, aby v nadchádzajúcej sezóne bdel aj nad nimi.  "Aby ste prišli vždy šťastní a veselí," žehnal im katolícky kňaz Róbert Horváth. "Dostali sme echo, že sa dnes posväcujú motorky, tak hovorím si, že to je snáď nejaké znamenie, lebo my máme motorku ešte len tretí deň," hovorí čerstvý priaznivec jazdy na dvoch kolesách. "Nech ťa žehná Boh na tvojej ceste," poznamenáva Róbert Horváth.

A boh ich nabáda k opatrnosti!

Sezóna sa ešte len začína a motoriek bude na cestách postupne pribúdať. "Dávame si pozor na seba, ale aj na autíčkarov, ktorí nevidia naše motorky," hovorí milovník jazdy na motorke. "Chcú žiť!  Vedieť žiť a ísť na motorke, to je radosť!," chápavo povzbudzuje motorkárov katolícky kňaz z obce Iža.  "Určite to má svoj efekt, opatrnejšie jazdím a mám ten pocit, že niekto tam z hora na mňa dáva pozor," pochvaľuje si akt požehnania autor myšlienky posvätenia motoriek Attila Csicsó.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy