Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Cez víkend sa ochladí, miestami bude len 10°C
Zdielať na

Cez víkend sa ochladí, miestami bude len 10°C

BRATISLAVA / Koncom týždňa bol v Prievidzi prvý letný deň, namerali tu až 25,3°C! V piatok by sa tak denné teploty mohli vyšplhať na podobné maximá. Na celom území Slovenska by tak malo byť relatívne slnečno a teplo. Výnimkou je len západné Slovensko a Orava, kde bude o čosi chladnejšie a slnko sa nám schová. Ani blížiaci sa víkend neprejde v znamení jasného, teplučkého počasia...

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Konečne teplo, konečne zima odišla

Konečne sme si mohli v posledných dňoch odložiť hrubé aj tenšie bundičky a užívali sme si slniečko a príjemné teplo. "Toto bola nekonečne dlhá zima a konečne je teplo. Takže každú chvíľu trávime vonku." "Užívame si, ako sa dá." "Najlepšie, čo môže byť," reagujú ľudia.

Máme pre vás nie príliš dobrú správu na víkend. O niekoľko stupňov sa ochladí a sem tam nám aj spŕchne. "Cez víkend by mali ísť teploty o také 4 stupne dolu. Na severe to bude 10 až 15°C," upozornil aj meteorológ Peter Jurčovič.

Chladnejší víkend, najnižšia teplota 10°C

Na juhu Slovenska si dvadsiatky síce užijeme, na iných miestach to bude pod 20°C. Nedeľa má byť ešte chladnejšia a keďže bude fúkať studený severný vietor, pocitovo budeme cítiť, akoby bolo vonku ešte chladnejšie.

Víkendové ochladenie je spôsobené odchodom jednej tlakovej výše a príchodom ďalšej, medzi ktorými je studený front. "Dohromady to nejaké divoké počasie neurobí, pribudne trochu viac oblakov, budeme mať jednu dve prehánky a tým to asi skončí," hovorí Jurčovič.

Nuž a po chladnejšom víkende sa môžeme opäť tešiť na teplúčko. "V utorok a stredu by sme sa mali vrátiť k tým teplotám, čo sú teraz," povedal Jurčovič. Takže opäť dvadsiatky, opäť tričká a sukničky...

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články