Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Diana prišla o syna a možno aj o zamestnanie
Zdielať na

Diana prišla o syna a možno aj o zamestnanie

TREBIŠOV / Sudkyňa Okresného súdu v Trebišove rozhodla, že o 8-ročného chlapca z Malých Trakán sa bude starať jeho otec. Mladá mamička sa nevie zmieriť s verdiktom. Podala odvolanie na Krajský súd v Košiciach. V prípade je totiž viacero nejasností a dokonca jej hrozí prepustenie z práce.

Za synom vraj nechodí

Od svojho o šesť rokov staršieho druha, Bartolomeja, odišla Diana ešte vlani. Má záznamy od polície, keď ho udala pre fyzické ataky partnera a vyhrážania zo strany jeho otca, inak poslanca obecného zastupiteľstva.  "Viackrát ma zbil, povedal, že mám odísť," povedala Diana.

Koncom roka sa na súde domáhala striedavej starostlivosti. Sudkyňa Okresného súdu v Trebišove rozhodla, že o osemročného Reného sa bude starať otec, v spoločnej domácnosti s jeho rodičmi. Diana má právo na syna dvakrát v mesiaci.

"Nikdy nechodí, môže sa hanbiť, prepadnúť pod zem. Nikdy sa nechodí pozrieť za synom," hovorí mama z otcovej strany. Dianin otec si myslí, že veľa zla v tomto spore narobil starosta Malých Trakán, keď na súde argumentoval, že Diana má v obci zlú povesť a o syna sa nedokáže postarať.

4 učiteľky sú prepych

"Diana Babiáková opustila svoju rodinu, sa odsťahovala ku kamarátovi do Kráľovského Chlmca. Keď niekto čosi také urobí, stráca na povesti," povedal Árpád Petrík, starosta Malých Trakán. Podľa starostu, maloletý René tvrdil, že chce zostať so svojím otcom, ktorý ho v poslednom čase vychovával.

Diana má strach, že príde aj o miesto učiteľky v materskej škole. Finančná komisia zaviazala starostu, že  kvôli nepriaznivému rozpočtu musí šetriť. Štyri učiteľky pre 40 detí sa ukazuje ako prepych.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy