Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Marek (6) opustený na ulici. Školáka prepustila zo školy učiteľka
Zdielať na

Marek (6) opustený na ulici. Školáka prepustila zo školy učiteľka

BRATISLAVA / Ak svoje dieťa ráno odovzdáte do rúk učiteľke na základnej škole, očakávate že ho tam po vyučovaní aj nájdete. V prípade 6-ročného chlapca z Bratislavy to ale bolo inak. Jeho nevlastný otec sa dnes pýta, čo Marek s diagnózou poruchy správania robil hodinu sám na ulici. Bez dozoru!

Chlapca pustili zo školy

"Tam zlyhala akákoľvek funkčnosť, pôsobnosť školského klubu ako takého... Učiteľka povedala, že niekto zazvonil a že ho automaticky pustili bez toho, že by sa pozrela. Priznala, že ani sa nepozrela, kto prišiel. Chlapec má poruchu správania ADHD. Zvoniť mohol hocikto a ukradnúť ho," sťažuje sa otec chlapca Andrej Madura.

Za všetko môže dohoda medzi učiteľom a rodičom dieťaťa. Školská družina je na 2. poschodí a rodič by mohol mať so sebou malé dieťa v kočíku. Keďže sa sem vchádza bočným vchodom vedúcim cez kuchynskú rampu, mal by rodič problémy. Žiak školy teda môže bez dozoru opustiť triedu.

Otec škole nedôveruje

"Rodičia mali požiadavku, aby sme dieťa púšťali samé po schodoch. Nakoľko má mamička malé dieťa, požiadavke sme vyhoveli a teraz sa to otočilo voči nám," tvrdí zástupkyňa riaditeľky školy Helena Kalužayová. "Mrzí nás, že rodičia riešia tieto veci cez médiá. Na vedení školy žiadnu písomnú žiadosť nemáme."

"To bolo šťastie v nešťastí, že je, aký je a zostal pri škole. Keby bol iný, možno by išiel opäť za učiteľkou, možno by sa išiel túlať do mesta a všetci s políciou by sme ho hľadali," hovorí otec Andrej. Vedeniu špeciálnej základnej školy už totiž nedôveruje, no má obavy, kde syna umiestniť. Malý Marek navštevuje nultý, teda prípravný ročník pred vstupom na základnú školu. Možnosťou je návrat do škôlky alebo ostať doma a znovu absolvovať psychologické testy pred ďalším školským rokom...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy