Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Je vaše dieťa často choré? Nebojte sa, je to bežné
Zdielať na

Je vaše dieťa často choré? Nebojte sa, je to bežné

BRATISLAVA / Patríte medzi rodičov predškolákov, ktorí sú stále chorí? Kým ste spolu trávili čas doma, nevedeli ste, čo je to nádcha, no po nástupe do jaslí, či škôlky trávite viac času v čakárni u lekára ako doma? Ak dieťa v sezóne ochorie 6- až 8- krát, podľa odborníkov to stále možno považovať za bežné.

Zmena prostredia

Vaše dieťa nastúpilo do novej škôlky. Neznamená to pre neho len zmenu denného režimu, ale aj prostredia, stravy a žiaľ aj skúšku jeho imunity. Keďže ešte nie je jeho imunita celkom zrelá, je omnoho náchylnejšie na choroby. V škôlkach je mnoho baktérií, ktoré doteraz detské telo nepoznalo. Preto je vysoko pravdepodobné že ochorie oveľa skôr, ako keby bolo doma.

Je to normálne

Na to aby dieťa mohlo byť neskôr zdravé, musí si vybudovať odolnosť práve tým, že ochorie. Podľa odborníkov ak dieťa od septembra do apríla ochorie 6- až 8- krát, stále to možno považovať za bežné a netreba robiť paniku. Najčastejšie deti chytí nádcha už krátko po nástupe do škôlky. Stačí zmeniť režim dieťaťa a dopriať mu zotavenie. 

Trikrát a dosť

Pri opakovaných angínach, zápaloch stredného ucha, či zápale pľúc by mali rodičia uvažovať nad prestávkou v škôlke. V tomto prípade sa dá povedať že platí trikrát a dosť. Ak má dieťa ochorenie dýchacích ciest 3- až 4- krát za sebou, potom by bolo lepšie ho aspoň na dva mesiace vybrať z kolektívu a liečiť sa doma.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články