Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Otec bije mamu a ona leží na zemi. Oznámil polícii 10-ročný chlapec
Zdielať na

Otec bije mamu a ona leží na zemi. Oznámil polícii 10-ročný chlapec

PANICKÉ DRAVCE / "Otec bije mamu a ona leží na zemi." Takto približne znel telefonát 10-ročného chlapca. Na 112 zavolal malý školák, keď jeho otec priamo pred ním a jeho sestrou surovo napádal ich mamu. Odvážny Stanko tak pravdepodobne zabránil veľkému nešťastiu.

Bil ju hlava-nehlava

Do rodinného domu v Panických Dravciach v okrese Lučenec vyrazili PMJ-čkári, psovodi, ako aj záchranári. Útočníkom je 36-ročný Stanislav, ktorý napadol svoju družku, keď sa vrátil domov opitý.

30-ročnej Erike mal trieskať hlavou o posteľ a kopať ju. Pritom sa vyhrážal, že ju zabije. A to všetko pred očami svojho 10-ročného syna a 13-ročnej dcérky svojej družky. Kým agresívny muž bil svoju družku hlava–nehlava, jeho malý syn zobral do ruky telefón a privolal pomoc.

Deti zostanú v krízovom centre

"36-ročného muža polícia obvinila z prečinu ublíženia na zdraví a z prečinu nebezpečného vyhrážania. Obvinený je v policajnej cele a bude spracovaný návrh na jeho vzatie do väzby," informovala hovorkyňa policajného zboru Mária Faltániová.

Záchranári ženu s podozrením na otras mozgu previezli do lúčeneckej nemocnice, kde si ju lekári nechali na pozorovanie. Bola dezorientovaná, zdravotníci ju museli pri chôdzi pridržiavať. Spolu s ňou do nemocnice priviezli aj jej dve vystrašené deti, kde si ich vyzdvihli sociálne pracovníčky.

Lea a Stanko by mali byť v krízovom centre dovtedy, kým ich mamu neprepustia. Za to, že zbil svoju družku a vyhrážal sa jej zabitím, hrozí obvinenému väzenie na 1 až 3 roky. O tom, či bude stíhaný väzobne alebo na slobode rozhodne sudca asi v pondelok.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy