Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Otrávená voda v Holiši? V studni našli žltý prášok
Zdielať na

Otrávená voda v Holiši? V studni našli žltý prášok

HOLIŠA / V obci Holiša pri Fiľakove bolo rušno ako nikdy predtým. V dedine sa vystriedali takmer všetky záchranne zložky. V studni sa totiž našiel akýsi žltý prášok. Majitelia studne, v ktorej sa prášok našiel, sú preto pod lekárskym dohľadom.

Bola nahlásená neznáma látka

Hoci je studňa polorozpadnutá, v dedine vyvolala obrovský rozruch. Majiteľ domu chcel vytiahnuť vodu zo studne, no našiel v nej akýsi záhadný žltý prášok. Ihneď zalarmoval starostu.

"Zľakli sme sa a začali sme to preto hneď riešiť, všetky záchranné zložky sme dali do pohotovosti," vraví starosta obce Holiša Vojtech Galdík. "Bola nahlásená neznáma látka," potvrdzuje aj riadiaci dôstojník Dalibor Kohút.

Na žltý prášok sa prišli pozrieť takmer všetky záchranné zložky. Hasiči uzatvorili cestu a v ochranných odevoch za prítomnosti polície a policajných vyšetrovateľov látku zaistili.

Látku dopravili na expertízu

V hasičskom vozidle potom za pomoci policajnej eskorty dopravili neznámu látku na expertízu do Banskej Bystrice. "Polícia vo Fiľakove začala v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozenia a poškodenia životného prostredia," potvrdila banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Obyvatelia sú zo vzniknutej situácie nervózni. Nie sú si istí či voda v ich studni je alebo nie je kontaminovaná.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy