Polojasno
15°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Výluky vlakov. Nájsť ten svoj nie je vôbec ľahké!
Zdielať na

Výluky vlakov. Nájsť ten svoj nie je vôbec ľahké!

Prebiehajúce práce na výmene trakčného vedenia na čas obmedzia železničnú dopravu v Bratislave. Niektoré spoje nebudú svoju cestu končiť na Hlavnej stanici, ale už na železničnej zastávke Bratislava - Nové mesto. Ktoré to sú? To je veľká hádanka aj pre cestujúcich! Snažili sme sa svojpomocne získať informácie na internetovej stránke železníc.

Ak si chcete skontrolovať, či aj ten Váš spoj pre prebiehajúce práce na výmene trakčného vedenia bude zmenený, pripravte sa na dlhé vyhľadávanie..

Cestujúci musia mať pevné nervy

Cestujúci si na stránke železničnej spoločnosti Slovensko nájdu informácie o zmene spojov, ale nájsť si konkrétne ten svoj spoj je náročné. V rozpise zmien sa nachádzajú len čísla vlakov a časy ich odchodov, ktoré cestujúcemu častokrát nič nehovoria. Na to, aby sa dozvedel, či ide o ten jeho spoj, si ho musia na internete vyhľadať. Napríklad pri Rýchliku 1505 (Bratislava hl. st. odchod 14:38) bude nástup a výstup na zastávke Bratislava – Vinohrady, ale stále z toho neviete vyčítať, kam ten spoj smeruje a či to je ten, ktorým cestujete práve vy. "Cestujúcim odporúčame, aby si to pozreli na výveskách a internete, " radí Slavomíra Šubrtová, riaditeľka Odboru komunikácie Železničnej spoločnosti Slovensko.

Treba sa pripraviť na meškanie

Na čo ešte musia byť cestujúci pripravení? "Niektoré vlaky môžu mať meškanie 5-15 minút. Cestujúcim sa za všetky vzniknuté problémy ospravedlňujeme," dodáva Slavomíra Šubrtová, riaditeľka Odboru komunikácie Železničnej spoločnosti Slovensko.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy