Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Chaos na železničnej stanici. Ľudia sa hnevali, o zmenách nevedeli
Zdielať na

Chaos na železničnej stanici. Ľudia sa hnevali, o zmenách nevedeli

BRATISLAVA / Desiatky ľudí, ktorí dnes cestovali vlakom do Bratislavy meškali. Dôvodom nebolo počasie, ale paradoxne nedostatok informácií. Niektoré vlaky totiž pre prebiehajúce práce na Hlavnej stanici končia svoju jazdu v Novom Meste. O tom ale nikto z opýtaných nevedel.

Aj osobný vlak z Nových Zámkov mal končiť na bratislavskej Hlavnej stanici, ale na prekvapenie všetkých cestujúcich prišiel na Nové Mesto. "Nikto nás na to neupozornil," hnevala sa jedna z cestujúcich.  "Sprievodcovia sa snažia upozorňovať na zmeny, avšak aj po tomto prípade budeme viac dbať na dôslednosť," reaguje na nespokojnosť pasažierov Slavomíra Šubrtová, hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko.

Cestujúci sa hneď po príchode rozutekali na mestskú hrodmadnú dopravu, len aby stihli načas prísť do práce. Niektorí už vedeli, že aj tak včas neprídu. "Určite budem meškať minimálne 45 minút," šomre ďalšia z nahnevaných pasažierok.

Zverejniť oznam na internete zabudli...

Niekoľkominútová cesta z bratislavskej Hlavnej stanice do práce sa tak pre niektorých predĺžila o viac ako pol hodinu. Ako nám poniektorí povedali, najhoršie na tom bolo, že ani nevedeli, na aký spoj majú ísť. "Na internete tiež nebolo upozornenie," sklamane dodáva ponáhľajúca sa cestujúca.

Takýchto spojov, ktoré majú zmenenú konečnú, alebo začiatočnú zastávku je viac. Týka sa to vlakov v oboch smeroch. Ich podrobný rozpis nájdete len na stránkach Železníc Slovenska a Železničnej spoločnosti Slovensko. 

Obrňte sa trpezlivosťou!

Príčinou zmien sú prebiehajúce rekonštrukčné práce na Hlavnej stanici. Tie budú trvať do júna tohto roku. Cestujúci by mali počítať nielen so zmenou staníc, ale aj s meškaním niektorých spojov. "Cestujúcu verejnosť teda prosíme o zhovievavosť a trpezlivosť," žiada Martina Pavlíková, hovorkyňa ŽSR.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy