Oblačno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Ďalší podvod s konským mäsom. Už je v našich reštauráciách
Zdielať na

Ďalší podvod s konským mäsom. Už je v našich reštauráciách

BRATISLAVA / Slovenskí potravinári odhalili ďalší škandál s konským mäsom. Tentoraz nebolo súčasťou žiadneho polotovaru. Dostalo sa do reštaurácií, ktoré ho servírovali ako hovädzie. Po vinníkoch bude pátrať aj polícia.

Konské mäso, ktoré pochádza z Írska, bolo aj označené ako konské. Česi ho však distribuovali na Slovensko ako hovädzie. "Zistili sme podvod s konským mäsom," uviedol šéf Štátnej potravinovej a veterinárnej správy Jozef Bíreš. 

Mäso aj v reštauráciách v Trenčianskom kraji

Mäso sa dostalo do dvoch firiem. Jedna z nich ho ďalej posunula do reštaurácií v Trenčianskom kraji. Jedna z nich so sídlom v Dolnom Sŕní potvrdila, že všetko mäso dodala reštauráciám. Spoločnosť potvrdila, že týmto mäsom zásobila reštaurácie v Trenčianskom kraji.

Majiteľa druhej firmy dnes inšpektori nezastihli. Na adrese, ktorá sa nachádza na faktúrach, však žiadne sídlo firmy nenašli. V pátraní, kde všade skončilo konské mäso od bratislavskej firmy budú pokračovať. "O spoluprácu požiadame políciu," uviedol Bíreš.

Žalúdočné problémy vám nehrozia

V celom podvode s konským mäsom aspoň jedna dobrá správa pre stravníkov reštaurácií. Ak ste zjedli konský steak, žiadne žalúdočné či iné zdravotné problémy vám nehrozia. "Íri potvrdili, že mäso je nezávadné," hovorí Bíreš.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články