Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Úmysel či náhoda? Poľovník zastrelil vzácnych psov
Zdielať na

Úmysel či náhoda? Poľovník zastrelil vzácnych psov

Pani Mária z obce Bojná stratila nedávno manžela. Samotu a bolestivé spomienky jej spríjemňovali dva psy, o ktoré sa s manželom starali v posledných rokoch jeho života. Teraz ju ale ranila správa, že jej miláčikov zabil poľovník. Keď sa to Mária dozvedela, psychicky sa zrútila.

Zastrelil psíkov zámerne?

V blízkosti Máriinho domu strieľali desiatky poľovníkov. Jeden z mužov údajne uvidel jej psov a začal zámerne strieľať priamo do nich. Poľovníci mu mali vravieť, že poznajú majiteľku a chceli mu zabrániť, aby strieľal. Poľovník ale povedal, že majiteľku pozná aj on a obidvoch psov zámerne zastrelil.

Bola to spomienka na manžela

Išlo o vzácne plemeno pyrenejských horkých psov. Na Slovensku je iba asi dvadsať takýchto psíkov. Hodnota jedného je niekoľko tisíc eur. Pre pani Máriu mali ale oveľa vyššiu cenu. Daroval jej ich manžel, ktorý nedávno zomrel a psy boli jej najväčšou spomienkou na neho.

Na Slovensku platí Poľovný zákon

Tento poľovníkom umožňuje zastreliť psa. Mnohí psičkári sú z toho veľmi pohoršení. Zákon totiž v tomto prípade chráni poľovníka. Ani rodina, ktorej psi patrili neverí, že by prípadný súdny spor ich problém vyriešil.

Poľovníci veľmi často argumentujú tým, že pes naháňal zver a tak ho museli zastreliť. Na Slovensku sú viaceré iniciatívy, ktoré sú proti tomu, aby poľovníci mohli zastreliť psa v poľovnom revíri. Petíciu za zmenu zákona podpísalo v súčasnosti viac ako 100-tisíc ľudí.

Mária, pani, zastrelenie, psy, Bojná

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy