Jasno
18°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Medveď útočil na farme. Pohrýzol chlapca, s medveďom bojovala aj chlapcova matka
Zdielať na

Medveď útočil na farme. Pohrýzol chlapca, s medveďom bojovala aj chlapcova matka

TURČIANSKE TEPLICE / Priamo na farme pri Turčianskych Tepliciach útočil medveď. Pohrýzol 20-ročného mladého muža.

Chlapec je synom majiteľa veľkej farmy Veles Háj. Medveď útočil priamo v areáli farmy pri maštaliach. Chlapcovi pohrýzol obe ruky. S medveďom bojovala matka Michaela a na medveďa vzala vidly. Šelma má byť zranená. Na mieste sú ozbrojení policajti a zásahový tím.

Rodina Sedlačkovcov má tri deti. Rodičom na farme pomáha od detstva 20-ročný syn, ktorý bol poranený medveďom, rovnako ako jeho súrodenci. "V tejto chvíli je najdôležitejšie, že mladý muž je mimo ohrozenia. Štátna ochrana prírody robí maximum, aby problémového medveďa vypátrala," zdôraznil minister Milan Chrenko.

Minister sa spojil s rodinou poraneného mladého muža, vyjadril ľútosť nad celou situáciou a uistil ich o maximálnom nasadení ochranárov pri hľadaní problémového jedinca. "Otec poškodeného ministrovi uviedol, že sedem rokov boli ignorované jeho žiadosti o náhrady škôd spôsobené medveďom na hospodárskych zvieratách," uviedol Ferenčák.

Chrenko podľa neho inicioval preverenie postupu príslušného okresného úradu v danej veci, keďže v prípade škôd spôsobených chráneným živočíchom náleží adekvátna kompenzácia. Na pohyb jedincov medveďa hnedého v intraviláne a extraviláne upozornila v piatok i obec Háj na svojej webovej stránke. Obyvateľov vyzvala na obozretnosť.

Správu budeme aktualizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy