Oblačno
18°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Seniorka pri nástupe spadla pod vlak. Amputovalo jej prsty na nohe
Zdielať na

Seniorka pri nástupe spadla pod vlak. Amputovalo jej prsty na nohe

POPRAD / Nastupovanie do vlaku skončilo pre 66-ročnú cestujúcu takmer tragicky. Spadla do koľajiska na železničnej stanici v Poprade. Kolesá vlaku jej amputovali prsty na nohe a utrpela ďalšie vážne zranenia.

​Žena sa pred nástupom potkla

Posádka sanitky ošetrovala na stanici v Poprade vážne zranenú cestujúcu, ktorej z koľajiska pomáhali svedkovia. Žena stála na druhom nástupišti. V tej chvíli na stanicu prichádzal vlak z Košíc, do ktorého chcela nastúpiť. Stačil len moment a k tragédii nebolo ďaleko. "Na železničnej stanici Poprad-Tatry sa cestujúca na peróne potkla a pred zastavením vlaku spadla medzi koľaj a nástupište," informovala Vladimíra Bahýlová, hovorkyňa Železníc Slovenska. "Žena (66) utrpela amputáciu prstov na nohe, zlomeninu pleca a ramena, ako aj poranenie v bedrovej časti. Záchranári ju po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Poprade," dodal zástupca hovorkyne Záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky Richard Bolješik.

Pri nástupe do vlaku si dávajte pozor

Žena už má za sebou operačný zákrok, ostáva naďalej v starostlivosti popradských lekárov a zdravotných sestier. Môže ale hovoriť aj o šťastí, takéto pády pod vlak neraz skončia fatálne. Zranenia cestujúcej sú vážne a na tento strašný zážitok asi dlho nezabudne. Pri nastupovaní do vlaku tak buďte maximálne opatrní. "V dôsledku tejto situácie apelujeme na cestujúcich, aby počas pristavovania vlakov do stanice boli obozretnejší a v pokoji počkali na peróne, kým vlak zastaví a až potom nastupovali do vlaku," upozornila Bahýlová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy