Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Spoločne vykrádali potraviny po celom Slovensku. Jeden z nich je stále na úteku
Zdielať na

Spoločne vykrádali potraviny po celom Slovensku. Jeden z nich je stále na úteku

NOVÁKY / Množstvo policajtov, psovodi a vrtuľník s termovíziou. Takto to od skorého rána vyzeralo medzi Novákmi a Zemianskymi Kostoľanmi. Konala sa tu rozsiahla policajná akcia. Zadržali muža, ktorý mal vykrádať potraviny po celom Slovensku.

​Policajná akcia začala o pol šiestej ráno. Počas nej zadržali jedného muža. Druhý je na úteku. Policajti na nich striehli celú noc. Nad ránom sa vlámali do potravín v Zemianskych Kostoľanoch. "Stálo tu auto, prišli policajti a povedali, že či mi niečo neukradli. Pozerám, nič. Vykradli potraviny," vyjadril sa jeden obyvateľov obce. Zlodejov po celý čas sledovali policajti. Po dvoch kilometroch ich prekvapili kukláči. 

"Na základe intenzívnej pátracej činnosti sa policajtom trenčianskej kriminálnej polície v spolupráci s kriminálnou políciou Banská Bystrica, podarilo zadržať páchateľa krádeže vlámaním do potravín a novinového stánku v obci v okrese Prievidza," uviedla vedúca oddelenia komunikácie a prevencie Ingrid Krajčíková. Jedného muža policajti zadržali, druhému sa podarilo ujsť. Podľa našich informácií ide o mužov, ktorí niekoľko mesiacov vykrádajú potraviny po celom Slovensku. Na svedomí majú mať desiatky krádeží vlámaním. Zameriavali sa predovšetkým na peniaze, cigarety a alkohol. 

"Vzhľadom k prebiehajúcemu vyšetrovaniu nie je možné poskytnúť viac informácií," doplnila Krajčíková. Potom ako jeden z páchateľov ušiel policajti miesto obkľúčili a privolali sem dokonca aj vrtuľník. "Ráno prišla polícia, že otvoriť ihrisko, že vrtuľník pristane. Asi niekoho hľadajú," spomenul jeden z občanov. Po piatich hodinách pátranie ukončili. Identitu hľadaného muža policajti majú. Jeho dolapenie je podľa ich slov iba otázkou času.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy