Oblačno
20°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Znásilnená žena prišla v zúboženom stave, rodina obvineného sa vyhráža zabitím
Zdielať na

Znásilnená žena prišla v zúboženom stave, rodina obvineného sa vyhráža zabitím

HUMENNÉ / Mladú ženu našli kamaráti na diskotéke v takom zúboženom stave, že sa nemohla udržať na nohách. Bola znásilnená a podľa svedkov mala aj viaceré zranenia. Hoci žena vedela, kto jej ublížil, páchateľa zadržali a obvinili až po polroku. Rodičia obete tvrdia, že sa im rodina obvineného za to vyhráža zabitím. Upozorňujeme, že nasledujúca reportáž nie je vhodná pre maloletých divákov.

Na záberoch je vidieť, že žena je na tom veľmi zle. Video vzniklo bezprostredne po tom, ako malo dôjsť k znásilneniu. Incident sa odohral v jednom z humenských podnikov koncom januára tohto roka. "Prišla domov v hroznom stave, bola na tom psychicky veľmi zle, prišla domov a plakala," uviedla matka obete znásilnenia. Polícia začala trestné stíhanie vo veci znásilnenia. Počas ďalších mesiacov však o prípade vzhľadom na jeho citlivosť, neinformovala.

Zúfalí rodičia už pomaly strácali nádej, že páchateľ nebude potrestaný a otec sa chystal vziať spravodlivosť do vlastných rúk. Mladá žena má odvtedy psychické problémy a pravidelne navštevuje lekárov - navyše niekoľko mesiacov zažívala nepochopiteľne aj odsúdenie verejnosti. "Ľudia ju špinili, že ona bola s viacerými v ten deň, tak ona bola ešte horšie z toho psychicky hotová," dodala matka obete.

Rodičia mladej ženy navyše tvrdia, že počas vyšetrovania čelili vyhrážkam zo strany obvineného. "Jeho otec sa nám vyhrážal, že zabije môjho manžela aj môjho zaťa," doplnila matka obete. Páchateľ už má v týchto hodinách na krku obvinenie a rodina verí v spravodlivý trest. "Na základe vykonaných úkonov trestného konania a po dôslednej práci polície OKP OR PZ Humenné došlo k vzneseniu obvinenia a následnému zadržaniu obvinenej osoby, na ktorú bol následne vyšetrovateľom spracovaný podnet na väzobné stíhanie," ozrejmil Daniel Džobanik, vedúci oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

"Dúfam, že ho zatvoria a nech tam sedí. Nielen kvôli mojej dcére, ale aby to neurobil aj iným ženám," poznamenal otec obete znásilnenia. "Sudca pre prípravné konanie vzal obvineného do väzby. Neprijal ponuku dôveryhodnej osoby za ďalšie správanie sa ako náhradu väzby," objasnila Anna Kolářová, zastupujúca hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. Sudca neprijal ani písomný sľub obvineného a ani jeho ponuku nahradiť väzbu dohľadom mediačného a probačného úradníka. Všeobecne je trestná sadzba v prípade znásilnenia 5 až 10 rokov odňatia slobody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy