Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Boj s plameňmi: Pri rozsiahlom požiari prišiel majiteľ pneuservisu o všetko
Zdielať na

Boj s plameňmi: Pri rozsiahlom požiari prišiel majiteľ pneuservisu o všetko

RIMAVSKÁ SOBOTA / S obrovským požiarom hodiny bojovali v Rimavskej Sobote. Miestnym podnikateľom v pondelok 6. mája popoludní horela firma. Plamene zničili pneuservis, autoservis aj sklad pneumatík. Zasahovali takmer 4 desiatky profesionálnych aj dobrovoľných hasičov.

Obrovské plamene a hustý čierny dym. V miestnom pneuservise začalo horieť popoludní. Prví hasiči dorazili krátko po druhej, požiar bol už rozsiahly. Posily boli nevyhnutné. "Na základe tohto ohlásenia bolo na miesto udalosti vyslaných celkovo takmer 40 príslušníkov HaZZ a členov DHZ obcí," ozrejmil Dušan Hancko, riaditeľ Krajského riaditeľstva  HaZZ v Banskej Bystrici. 

Dym si mal všimnúť jeden zo spolumajiteľov, keď sa vracal z obeda. Horieť začali pravdepodobne pneumatiky uskladnené vedľa plota. Fúkal vietor, požiar sa preto rýchlo šíril. Zamestnanci zachraňovali čo mohli. Vypadol elektrický prúd, jedno z áut zostalo na zdviháku. Plamene zachvátili autoservis, pneuservis aj sklad pneumatík. "V dôsledku sálavého tepla došlo k poškodeniu ďalších stojacich objektov," priblížil Hancko. 

Vo vnútri stále niečo vybuchovalo

Profesionáli aj dobrovoľníci mali k dispozícii 18 kusov techniky. Prácu im komplikovalo sálavé teplo, hrozilo aj nebezpečenstvo. Vo vnútri stále niečo vybuchovalo. Nikto sa ale našťastie nezranil. "Vyžiadaná bola aj prítomnosť kontrolného chemického laboratória za účelom monitoringu znečistenia ovzdušia v dôsledku horenia pneumatík," doplnil Hancko. 

Aj vďaka vetru však merania nepreukázali zvýšené hodnoty. Hasiči dostali požiar pod kontrolu za približne jednu hodinu. "Som smutní som z toho. Tragédia. Takí dobrí chlapci," povedal jeden z obyvateľov Rimavskej Soboty. V tejto chvíli stále nie je jasné, prečo začalo horieť a ani to, aké veľké škody oheň napáchal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy