Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž prežil útok medveďa. Za život môže ďakovať psovi z útulku
Zdielať na

Muž prežil útok medveďa. Za život môže ďakovať psovi z útulku

SUČANY / Ešte koncom júla len kúsok za obcou Sučany zaútočil na miestneho akademického maliara Jána Skrisu medveď. Umelec (57), ktorý miluje hory šiel na prechádzku aj so svojim psíkom Mexom, ktorého má z útulku. A práve adoptovanému orieškovi teraz vďačí za to, že ho šelma nakoniec nechala na pokoji.

Ján (57) šiel s Mexom nad Sučany na hubačku. Z tej sa ale nakoniec stal boj o holý život. Medveďa Mex zacítil, no šelma zaútočila na Jána. "Keď ma zbadal, tak vyštartoval po mne až s takou chuťou," opísal udalosti Ján Skrisa.

Keď sa im oči stretli Ján vedel že sa asi 120 kilogramovému medveďovi nedokáže ubrániť. Spadol na zem medveď ho zaľahol a začal hrýzť. "Zahryzol ma papuľou a cítil som, ako zuby idú do mäkkého," povedal napadnutý muž.

Ján začal zúfalo kričať a obával sa najhoršieho. "Ja som sa už prestal brániť. Čím viac som sa bránil, on bol zúrivejší." dodal Skrisa. Do medveďa sa pustil mladučký pes, ktorý svojho pána chcel chrániť: "Dobehol na tri metre začal brechať, on zdvihol hlavu a sa zobral a odišiel." 

Známy umelec mal auto na opačnej strane hory, cez ňu sa ale neodvážil. "Som sa bál že tam stretnem celú rodinu tak som šiel cez lúku až na cestu," povedal Ján Skrisa. Najskôr mu ale nikto nezastavil. "Pozerali po mne, že opilec otrhaný nakoniec mi robotníci zastavili," dodal umelec. 

Ján si myslí, že medvede sú k ľuďom čoraz bližšie. "Sú premnožené, lebo alfa samice a samce vytláčajú tie mladé až k dedinám," dodal Ján. Na stretnutie so šelmou tak skoro nezabudne no na hory nezanevrel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy