Jasno
21°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Dopravná nehoda pri Banskej Bystrici: Vodičovi kamiónu sa odpojil náves s tehlami, ktorý narazil do cestárov
Zdielať na

Dopravná nehoda pri Banskej Bystrici: Vodičovi kamiónu sa odpojil náves s tehlami, ktorý narazil do cestárov

Archívna reportáž

BANSKÁ BYSTRICA / Po zrážke kamióna s cestárskym autom skončili na ceste tony tehál. Podľa polície sa z kamióna náves odpojil. Vážna nehoda niekoľko hodín blokovala vjazd na horský priechod Donovaly.

Kamión prevážal tehly. Niekoľkotonový náklad sa po čelnej zrážke vysypal na cestu. Náves sa z neznámych príčin odtrhol počas jazdy a prešiel do protismeru. Narazil do cestárskeho auta. "100 metrov išiel náves sám oproti, on to strhol, ale sa už nič nedalo," opísal situáciu svedok nehody. Po zrážke vodiča cestárskeho auta uväznili v kabíne kopy pokrčených plechov. Svedkovia, ktorí všetko videli z parkoviska, sa mu pokúšali pomôcť. "Dobehli sme rýchlo, ale nevedeli sme pomôcť," dodal svedok.

 Muž bol zakliesnený pod volantom, mal tam pritlačené nohy," vysvetlil Michal Dzúrik z HaZZ v Banskej Bystrici. Počas zásahu hasičov bol pri vedomí, so zraneniami ho previezli do nemocnice. "Škoda na vozidlách bola predbežne vyčíslená na 15-tisíc eur, nehoda je v štádiu objasňovania," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy