Skoro jasno
15°
Bratislava
Servác
13.5.2024
82-ročnú dôchodkyňu okradli dve mladé dievčatá. Okrem peňazí jej zobrali aj zlaté šperky
Zdielať na

82-ročnú dôchodkyňu okradli dve mladé dievčatá. Okrem peňazí jej zobrali aj zlaté šperky

Archívna reportáž

VRANOV NAD TOPĽOU / Kriminalisti z Vranova nad Topľou v rýchlom čase odhalili páchateľky krádeže, pri ktorej okradli 82-ročnú majiteľku v jej vlastnom dome. Ako uviedla prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, získanou dôkaznou situáciou polícia preukázala, že skutku sa dopustili dievčatá vo veku 15 a 13 rokov. Prítomný bol aj deväťročný chlapec.

Polícia v stredu, 25. mája, informovala o krádeži v dome na Ondavskej ulici vo Vranove nad Topľou, pri ktorej v pondelok, 23. mája podvečer, prišla 82-ročná dôchodkyňa o peniaze a zlaté šperky. Jedna z dnes už vypátraných dievčat vyrobením hluku vylákala majiteľku z domu, sotila ju a ušla preč. Druhá z dievčat prišla staršej pani zdanlivo pomôcť a odprevadila ju do domu, pričom využila nepozornosť otrasenej seniorky a zo spálne jej ukradla zlaté šperky a peniaze. Majiteľke vznikla krádežou škoda vo výške viac ako 1 000 eur.

Vzhľadom na vek týchto osôb mohla polícia vzniesť obvinenie pre zločin porušovanie domovej slobody, spáchaný v súbehu s trestným činom krádeže formou spolupáchateľstva, iba pätnásťročnej páchateľke. Ďalší dvaja nie sú trestnoprávne zodpovední. "Pätnásťročná Vranovčanka bola zadržaná a umiestnená do cely policajného zaistenia. Okresným vyšetrovateľom bol spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie obvinenej do väzby," uviedla Ligdayová v tlačovej správe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy