Jasno
21°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Vystrašení ľudia volali na políciu: Čech ich na ceste ohrozoval so zbraňou v ruke
Zdielať na

Vystrašení ľudia volali na políciu: Čech ich na ceste ohrozoval so zbraňou v ruke

HOLÍČ/ HODONÍN / Ľudia, ktorí sa na Záhorí viezli v autách na frekventovanej ceste do Česka, ohrozoval so zbraňou v ruke muž. Mieril na cestujúcich vo vozidlách, ktorí hneď upozornili políciu. Tí ho veľmi rýchlo zadržali.

Muž (46) sa prechádzal na ceste medzi Hodonínom a Holíčom. V ruke so sebou niesol aj airsoftovú zbraň. Vystrašení ľudia na polícii oznámili, že na nich mieril a pozeral sa pritom cez hľadáčik pušky. Policajti ho zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Po troch nociach strávených na polícii ho predviedli pred sudcu. To, prečo na ľudí mieril, komentovať nechcel. Na okresnom súde Senica pracovisku Skalica prebiehalo pojednávanie.

Muž mieril aj na okoloidúce autá. "Sudca pre prípravné konanie vydal trestný rozkaz na základe ktorého uznal obžalovaného za vinného z prečinu nebezpečného vyhrážania," informovala hovorkyňa KR PZ v Trnave Jana Kondákorová. Keď muž vyšiel z pojednávacej miestnosti, bol podľa informácií TV JOJ zhovorčivejší. 

Priznal, že mal vypité 

Na otázku, prečo tento čin urobil odpovedal, že to bolo z chlapčenskej nerozvážnosti. Priznal aj, že mal trochu vypité. Pohyboval sa na frekventovanej ceste do Česka. Riskoval tak, že skončí pod kolesami áut. Zbraň podľa jeho slov našiel.

Potešilo ho, že dostal podmienečný trest. Sudca mu uložil trest odňatia slobody vo výmere 6 mesiacov s podmienečným odkladom. "So skúšobnou dobou jeden rok. Trestný rozkaz je právoplatný," doplnila hovorkyňa. Zároveň mu súd uložil trest prepadnutia veci. 

Odsúdený dúfa, že sa takéto niečo už nestane. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy