Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Z údajného vyhrážania sa vznietili nie iba emócie, ale aj samotný dom
Zdielať na

Z údajného vyhrážania sa vznietili nie iba emócie, ale aj samotný dom

ŠAMUDOVCE / V Michalovskom okrese si muž podpálil vlastný dom. Malo ísť o reakciu na vyhrážky zo strany ostatných spolubývajúcich. Jemu sa vraj ale nikto vyhrážať nebude. Pod jeho konanie sa zrejme podpísal aj alkohol.

Horieť začalo v prednej časti domu. Keď prišli hasiči, podpaľač bol ešte na mieste."Zobral som to a zatriasol. Potom som to hodil na strechu. Mne sa budú vyhrážať? Nikdy v živote. Nech im dá pánbožko," hovorí muž zodpovedný za požiar. Podpaľač zapálil časť domu, v ktorej býval na dvoch miestach. Týmto spôsobom chcel údajne vyriešiť vyhrážky zo strany ostatných obyvateľov rozsiahlej nehnuteľnosti.

"Priestor izby rekonštruovaného domu a povalu rodinného domu zapálil za použitia horľavej kvapaliny a otvoreného ohňa, " hovorí zisťovateľ príčin požiarov Hasičského a záchranného zboru Michalovce Marián Kováč. Postupne vzbĺkla aj strešná konštrukcia. Hustý dym vyhnal z izieb všetkých obyvateľov. Zásah hasičov zachránil dom pred absolútnym vyhorením.

"Vďaka včasnej lokalizácii požiaru sa požiar nerozšíril na ďalšie prístavby rodinného domu," uvádza veliteľ zásahu HaZZ Michalovce Martin Varmeďa. Podpaľač skončil v rukách polície. Vyšetrovateľ pravdepodobne spracuje podnet na jeho väzobné stíhanie. Muž by mohol znovu ohroziť veľký počet ľudí. "Lebo zapálim všetko," dodal podpaľač.

Požiar sa šíril aj do susedných častí rodinného domu, kde ohrozil aj iné osoby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy