Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Uvoľňovanie opatrení umožnilo otvoriť aj kúpaliská. Niektoré sa na to neodhodlali
Zdielať na

Uvoľňovanie opatrení umožnilo otvoriť aj kúpaliská. Niektoré sa na to neodhodlali

SLOVENSKO / Od 1. júna mohli otvoriť svoje brány už aj letné kúpaliská. Nie všetky sa na to odhodlali. Počet návštevníkov totiž závisí už nielen od počasia, ale najmä od zafarbenia okresu v Covid automate. Tí, ktorí sa k bazénom vybrali už prvého júna, si to nevedeli vynachváliť aj pri 20 stupňoch Celzia.

Prvý návštevník kúpaliska v Nesvadoch po 8 mesiacoch prišiel už koncom mája, ale dnu ho pustili až prvého júna. Trpezlivo si počkal pred kúpaliskom do rána. "Nakoľko sme zriadili aj parkovisko pre karavany," vysvetlil, kde návštevník prečkal noc riaditeľ kúpaliska Thermal Nesvady, Attila Décsi.

Okres Komárno je v žltej zóne Covid automatu, návštevníci testy nepotrebujú, ani doklad o očkovaní a naplniť môžu polovicu celkovej kapacity kúpaliska. Aby v Nesvadoch vyhoveli viacerým, predĺžili otváraciu dobu až do deviatej. "Tešíme sa, že konečne, máme permanentky od vlani," reagovali na otvorenie návštevníci. Obavy ale stále majú, či ich znova nezatvoria. "Akurát na čase, dúfam, že to nezatvoria, strašne to chýbalo, mne aspoň chýbalo," povedal jeden z návštevníkov. 

"Chemické zložky vody, ktoré sú predpísané udržiavame na horných hraniciach, a udržiavame aj dvojnásobné čistenie všetkých priestorov, upratovanie je na maxime," opísal aktuálnu situáciu kúpaliska riaditeľ. 

Prvú stovku tohoročných návštevníkov kúpaliska dnes privítali aj v Štúrove. "Sme vôbec radi, že môžeme začať, všetky atrakcie, všetky tobogány, všetko funguje, čakáme len ľudí, lebo prevádzkové náklady sú už vysoké od toho 1. júna," konštatoval konateľ spoločnosti Vadaš Štúrovo, Endre Hogenbuch.

Novozámocký okres je oranžový, a tak kapacitu kúpaliska môžu naplniť len na 30%, čo je ale viac ako 3 tisíc návštevníkov. "Na ten začiatok to postačí, ale potom to bude málo, dúfam, že dovtedy tá žltá farba, alebo zelená príde," uviedol konateľ Hogenbuch. Takmer tretina návštevníkov na Vadaši v minulosti prichádzala z Čiech. "Je to pre nás veľká komplikácia, pretože všetci to očkovanie v Čechách ešte nemajú k dispozícii," vysvetlil návštevník, ktorý prišiel z Čiech. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy