Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tragédia v Devínskej Novej Vsi: Dve dievčatá zrazil vlak. Jedno na mieste zomrelo
Zdielať na

Tragédia v Devínskej Novej Vsi: Dve dievčatá zrazil vlak. Jedno na mieste zomrelo

Archívne video

BRATISLAVA / V bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves zrazil vlak dve školáčky. Jedno z nich nehodu neprežilo, druhé previezli do nemocnice.

Tragédia sa stala popoludní na trati v Devínskej Novej Vsi nad nákupným strediskom.


Krátko pred trištvrte na 3 zrazil vlak dve dievčatá. Podľa informácii TV JOJ mali byť s nimi na koľajisku ešte ich ďalšie dve kamarátky. Ony dve stihli pred prichádzajúcim vlakom odskočiť, ich kamarátky mali smolu a zostali medzi dvomi traťami. Vlak, ktorý na tomto úseku naberá veľkú rýchlosť ich strhol a tlaková vlna ich odhodila do vozňov.

​Na miesto tragickej zrážky dorazil aj súdny lekár, ktorý bude zisťovať príčiny úmrtia:


"Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorých sme vyslali na pomoc dvom deťom, údajne zrazených vlakom. Žiaľ zachrániť sa podarilo len jednu z nich. Vzhľadom na citlivosť prípadu a fakt, že ide o maloleté," informovala hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová.


Dievča, ktoré zraneniam na mieste podľahlo malo 13-rokov. Jej kamarátku v tejto chvíli ešte operujú v jednej z bratislavských nemocníc. Jej stav je veľmi vážny.

"Vlaková doprava bola zastavená obojsmerne. V súčasnosti sú na mieste vykonávané všetky neodkladné a neopakovateľné úkony. Bližšie informácie nie je možné nateraz poskytnúť," uviedla policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.

Krátko po tragédii na miesto okrem všetkých záchranných zložiek prišli aj Modrí anjeli, ktorí prišli v krízovej situácii dať psychickú podporu blízkym obetí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy