Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Riaditeľka centra pre seniorov vybrala po smrti klienta peniaze z účtu
Zdielať na

Riaditeľka centra pre seniorov vybrala po smrti klienta peniaze z účtu

KEŽMAROK / Riaditeľka zariadenia pre seniorov v Kežmarku vybrala z účtu klienta len deň po jeho smrti 2 700 eur. urobila tak bez súhlasu okresného súdu, polícia riaditeľku už obvinila.

"Obvinená deň po smrti nebohého vybrala z jeho bankového účtu  prostriedky vo výške 2 707 eur," uviedol riaditeľ okresnej polície v Kežmarku Jozef Marhefka.

Riaditeľka: mám sa teraz obesiť?

Na výber peňazí z účtu zosnulého potrebuje zariadenie súhlas okresného súdu. Až na jeho základe môže s peniazmi disponovať. Súd však súhlas nevydal. "Stala sa pracovná chyba, a čo teraz? Idem sa teraz obesiť, alebo odstreliť," pýta sa riaditeľka Zariadenia pre seniorov v Kežmarku Elena Hricová.

Ako riaditeľka uviedla, chcela klienta čo najskôr pochovať. Príbuzných vraj nemal a z účtu vybrala 2 707 eur. "Jedine ja som bola kompetentná ich vybrať, ako štatutár zariadenia," dodala Hricová.

Peniaze nešli na pohreb, tvrdí polícia

Podľa polície boli peniaze minuté na rôzne nešpecifikované účely. Riaditeľka ale tvrdí, že zaplatila pohreb a časť použila aj na rekonštrukciu skladu v zariadení. "Ten pán nám dal prehlásenie, že zariadenie môže použiť peniaze na čo chce," uviedla riaditeľka.

Polícia podľa našich informácií splnomocnenie spochybnila, nebolo podpísané pred notárom. O vine či nevine riaditeľky zariadenia pre seniorov rozhodne súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy