Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Rozbili autičkársky gang, kumpáni mali ukradnúť až tridsaťšesť vozidiel
Zdielať na

Rozbili autičkársky gang, kumpáni mali ukradnúť až tridsaťšesť vozidiel

TRENČÍN / Na súde v Trenčíne v utorok pokračovalo hlavné pojednávanie v prípade jedného z najväčších autičkárov. Gabriel mal spolu s komplicmi ukradnúť až tridsaťšesť vozidiel. V kauze figuruje až osem osôb.

Gabriel mal podľa obžaloby šéfovať gangu autičkárov. Skupina pôsobila v trenčianskom a banskobystrickom kraji. Krádežami a následným obchodovaním s vozidlami si mal prilepšiť o vyše tristotisíc eur.

"Odcudzených bolo celkom tridsaťšesť vozidiel, z toho Škoda Octavia dvdsaťdva. Ďalších dvadsaťjeden automobilov sa pokúsili ukradnúť, respektíve ich pripravili na krádež," konštatuje Michal Turák z Krajského súdu v Trenčíne.

Gabriela priviedli na súd v putách. Odpykáva si štvorročný trest za vydieranie a vyhrážanie. Za šéfovanie autičkárov mu hrozia ďalšie roky vo väzení.

"organizovanú skupinu v zmysle obžaloby sformoval a riadil obžalovaný Gabriel G. Jej členmi bolo ďalších sedem osôb," dodal Turák.

v utorok vypočuli ďalších troch obžalovaných mužov. Tí akúkoľvek účasť v gangu popierajú.

Výmysel polície

Počas výsluchu tvrdili, že svojich údajných kumpánov zo skupiny nepoznajú. Jeden dokonca označil kauzu za vykonštruovanú zo strany polície.

"Nie som si vedomý, že by som spáchal nejakú trestnú činnosť. V daný dátum som sa nachádzal u priateľky a u celej jej rodiny," povedal jeden z obžalovaných.

Sudkyňa chcela teda vysvetlenie, prečo sa nachádza na lavici obžalovaných. "Neviem, možno je to policajný výmysel," znela odpoveď obžalovaného.

Podobný názor majú i príbuzní obžalovaného Gabriela. "Nech to povedia policajti, však tí si to vymysleli. To je vymyslená vec," tvrdí Gabrielov otec.

Proces odročila sudkyňa na november. Chce vypočuť posledného obžalovaného, ktorý je dlhodobo chorý.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy