Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodiči, pozor! Autíčkari sú vraj aj v autoservisoch
Zdielať na

Vodiči, pozor! Autíčkari sú vraj aj v autoservisoch

BRATISLAVA / Ak ste majiteľom auta, odborníci radia, nespustite svoje kľúče z očí – autíčkari ich vedia skopírovať. Polícia nám potvrdila, že vyšetrovanie často vedie do autoservisov, kde kľúče odovzdávame. Najnovší prípad sa pravdepodobne stal aj v utorok v Bratislave.

Auto mali vytipované

"Otvoril auto, počas 5-tich sekúnd, naštartoval a odišiel," tvrdí majiteľka ukradnutého auta Zuzana. Páchateľ mal podľa našich informácií vôjsť do budovy hlavným vchodom. Až potom zamieril do garáží, kde na neho čakal komplic. Na zelenej Felícii s údajne kradnutým evidenčným číslom, získal parkovaciu kartu a s luxusným Audi spolu odišli v tesnom závese.

"Dovolím si tvrdiť, že to auto mali vytipované. Dnes sa kradne na objednávku," tvrdí dopravný konzultant Maroš Palesch. "Prvá otázka bola, kedy som naposledy dala auto z ruky," hovorí Zuzana.

Menia aj zámky

Bolo to pred tromi týždňami. Bežná servisná kontrola v autoservise. "Často nás vyšetrovanie privedie priamo do autoservisov," informuje hovorkyňa policajného zboru Andrea Dobiášová.

Existujú tiež prípady, keď v automobile vymenili zámky. Majiteľ dostal originál, zlodej kópiu. Na to však prídete rýchlo. Ak vyskúšate, či do auta pasuje náhradný kľúč, ktorý máte uložený doma.

Pred kopírovaním je jedinou možnou obranou nikdy nespustiť auto ani kľúče z očí. Nech to trvá aj 3 hodiny. "Vy im ešte aj zaplatíte za to, aby vás okradli. To je nonsens," dodáva Palesch.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy