Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tínedžeri (16, 16, 17) sa v noci zabávali - vykrádali autá
Zdielať na

Tínedžeri (16, 16, 17) sa v noci zabávali - vykrádali autá

ŠÍD / Dvanásť vykradnutých áut za jednu noc. Taká je bilancia vyčíňania troch zlodejov z obce Šíd. Policajtom z Fiľakova sa ich podarilo zadržať za veľmi krátku dobu. Ide o troch chlapcov vo veku len 16 a 17 rokov. Všetci už mali v minulosti problémy so zákonom.

Kradli navigácie aj autorádiá

Až dvanásť áut sa podarilo v noci z nedele na pondelok vykradnúť trom tínedžerom. Nepríjemné ráno tak mali obyvatelia z Fiľakova a zo Šídu. Škody zatiaľ nie sú zosumarizované.

Na niektorých vozidlách, kde zlodeji nenašli nič, čo by sa dalo ukradnúť, boli len porozbíjané okná. Inde zase chýbali autorádiá či GPS navigácie.Poškodení tak postupne rátajú škody. Pre niektorých je veľkou položkou aj oprava rozbitého skla. "Ja len toľko poviem, že majú šťastie, lebo keby som išla včera, keby som vedela, tak ich rozkopem," uviedla matka jedného z majiteľov auta.

Všetci budú stíhaní väzobne

Podstatné však je, že páchatelia už nebehajú po slobode. Policajtom z Fiľakova sa trojicu podarilo zadržať už krátko po krádežiach. Ide o dvoch 16-ročných a jedného 17-ročného mladíka z obce Šíd.

Obvinili ich z prečinu krádeže a v stredu sudca okresného súdu v Lučenci rozhodol, že všetci budú stíhaní väzobne. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Fiľakove už týmto mladíkom vzniesol z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinenie," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Vašková.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy