Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tínedžeri popíjali v parku slivovicu, chytili ich mestskí policajti
Zdielať na

Tínedžeri popíjali v parku slivovicu, chytili ich mestskí policajti

HUMENNÉ / Namiesto angličtiny v škole sa hneď zrána vybrali do parku. Nie však naprázdno. Trom tínedžerom z Humenného robila spoločnosť aj fľaša slivovice. No len čo začali popíjať, pristihli ich mestskí policajti. Chlapci sa tak vyplašili, že jeden z nich dokonca ani presne nevedel povedať, kedy sa narodil. A v šoku boli aj rodičia. Zisťovali sme, aké sankcie ich čakajú.

Chlapci mali sedieť na hodine angličtiny

Traja chlapci stihli hneď zrána viac, ako by sa mohlo zdať. Prvá vyučovacia hodina ešte ani neskončila a oni vraj úplnou náhodou našli 10 eur, za tie kúpili alkohol a z pollitrovky stihli dokonca aj ochutnať.

A to práce v čase, keď mali sedieť na hodine angličtiny. Ešte s popíjaním len začínali, keď ich prichytili mestskí policajti. Jeden z vystrašených chlapcov dokonca nevedel presne ani to, kedy sa narodil.

Tínedžeri skončili na policajnej stanici, kde si ich vyzdvihli rodičia. "Prekvapilo ma to. Myslela som, že môj syn je v škole," povedala jedna z matiek.

Tretí z partie, 15-ročný Martin, je z detského domova. Čelí obvineniu z dvoch krádeží. "Na záškolákov narážajú naše hliadky dennodenne, alkohol sa vyskytuje zriedkavo, častejšie je to fajčenie," povedal zástupca náčelníka Mestskej polície v Humennom Vladmiír Kocan.

Riaditeľ školy upozornil aj sociálku

Škola tvrdí – máme zviazané ruky. Riaditeľ upozornil aj rodičov aj sociálku. Viac urobiť nemôže. Všetkých troch čaká znížená známka zo správania. Deti vraj rodičom prerástli cez hlavu.

Ak polícia dnešný priestupok postúpi úradom, nasledovať bude kontrola rodinného prostredia. Sociálnu dávku na dieťa nemusí dostať rodič, ale tzv. osobitný príjemca, teda zvyčajne mesto. Ale kontrola môže skončiť aj veľmi rázne. "Na základe toho môžu prikročiť k návrhu, aby to dieťa bolo umiestnené do náhradnej starostlivosti," povedal hovorca z ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Peter Zeman.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy