Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajt s 2,4 promile havaroval. Pri nehode sa zranil Adamko (10)
Zdielať na

Policajt s 2,4 promile havaroval. Pri nehode sa zranil Adamko (10)

HEĽPA / Nehoda, pri ktorej opitý policajt havaroval a pri ktorej sa zranil on aj 10-ročný chlapec, sa stala v nedeľu popoludní v Heľpe v okrese Brezno. Podľa našich informácií nebol policajt v čase nehody v službe.

Chlapca previezli do nemocnice

45-ročný policajt z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Brezne prešiel so svojím Renaultom Laguna zo zatiaľ nezistených príčin do protismeru, kde sa zrazil s Renaultom Thalia, ktorý riadil 36-ročný muž z Banskej Bystrice.

V Thalii sedel aj 10-ročný Adam, ktorý skončil s otrasom mozgu a s poranenou slezinou v detskej fakultnej nemocnici (DFN) v Banskej Bystrici. "Pacient je v súčasnosti stabilizovanom stave. Má otras mozgu a má poškodenú slezinu," uviedol námestník DFN Banská Bystrica Oliver Petrík. 

Policajt nafúkal 2,38 promile

Po nehode vodičovi Renaultu Laguna, policajtovi Milanovi P. (45) z Pohorelej, namerali v dychu 1,14 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 2,38 promile.Skončil v policajnej cele a odtiaľ ho neskôr previezli do nemocnice. Sťažoval sa na bolesti hlavy. "Pacienta sme k nám prijali so zranením v oblasti krčnej chrbtice, je hospitalizovaný na oddelení úrazovej chirurgie a traumatológie," uviedla hovorkyňa Nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici Ružena Maťašeje. 

Policajtovi hrozí trestné stíhanie a strata zamestnania. "Nadriadený tohoto policajta už spracováva návrh na jeho prepustenie zo služobného pomeru,"uviedla hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová. Nehodu prešetruje aj inšpekcia ministerstva vnútra. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy