Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Muža (51) zrazilo auto na priechode pre chodcov, označili ho za vinníka
Zdielať na

Muža (51) zrazilo auto na priechode pre chodcov, označili ho za vinníka

NITRA / Pred obchodným domom v Nitre už vyše mesiaca protestuje 51-ročný muž. Pána Olega pred šiestimi rokmi zrazilo auto. Podľa súdov je vinníkom nehody práve on. Muž však tvrdí, že išiel po priechode pre chodcov a na vine je vodička.

Nešťastná nehoda

"Ja chcem dosiahnuť to, aby na Slovensku bola spravodlivosť," vysvetľuje zrazený muž Oleg Zemko. Ľudia, ktorí chodia okolo neho, reagujú rôzne. Väčšina však mužovi drží palce. "Je množstvo takýchto prípadov, súdnictvo na Slovensku by sa malo reorganizovať. Čo sa tu deje, je už nenormálne," myslia si okoloidúci ľudia.

Pán Oleg išiel pred 6 rokmi na autobus a prechádzal cez cestu. On tvrdí, že bol na priechode pre chodcov, súdy majú ale iný názor. "Vstúpil som na priechod a keď som bol za polovicou, tak sa z Farskej ulice priblížilo auto a zrazilo ma," opisuje nešťastné udalosti pán Zemko.

Vinník nehody

"Bolo preukázané, že poškodený sa v čase nehody nenachádzal na priechode pre chodcov, ale mimo neho," uviedol hovorca súdu v Nitre Mário Pivarči.

Zrazený pán tvrdí, že vodička bola nepozorná a preto si ho asi na priechode nevšimla. "Žena za volantom ma zbadala na poslednú chvíľu, asi telefonovala. Túto skutočnosť som žiadal preveriť, no neúspešne. Po náraze ma odhodilo od auta, letel som vzduchom," dodáva zrazený muž.

Nehodu zachytila kamera

"Nebolo preukázané, že by vodička nevenovala pozornosť vedeniu motorového vozidla a situáciu na vozovke, alebo, žeby v čase nárazu do poškodeného telefonovala," dodal Mário Pivarči.

Nehodu zachytáva aj mestská kamera ale iba okrajovo. Prípadom sa zaoberal okresný a aj krajský súd. Rozhodli však, že väčší podiel má na nehode pán Oleg.

Protest za spravodlivosť

"Ani po doplnení dokazovania, nebola vina na dopravnej nehode obžalovanej preukázaná," upresnil k prípadu hovorca súdu v Nitre Mário Pivarči.

Po nehode má pán Zemko doživotné následky. Myslí si, že mu ublížili a on, nebol vinníkom nehody. "Nato dávam hlavu a aj svoju česť," dodáva nešťastný muž. Pán Oleg je už zúfalý, protestom pred obchodným domom chce dosiahnuť to, aby bol obnovený proces.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy