Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Babičku (80) cestou z obchodu ťažko zranil osadník (21) so sekerou
Zdielať na

Babičku (80) cestou z obchodu ťažko zranil osadník (21) so sekerou

GEČA / Príbeh ako zo zlého filmu otriasol malou obcou na východe Slovenska. Len 21-ročný mladík prepadol babičku. Tá je v nemocnici po brutálnom útoku sekerou. Muž bol podľa miestnych sfetovaný a pochádzal z košického sídliska Lunik IX.

Sekeru jej zaťal do hlavy

Všetko sa to odohralo v piatok predpoludním. Babička Terézia (80) išla na nákup. Cestou ju prepadol mladý muž (21) z miestnej rómskej komunity. Podľa dostupných informácií sa mladík napriahol so sekerou a dvakrát ju udrel do hlavy a ešte babičke uštedril aj kopanec. "Sekerou jej zarúbal do hlavy," opisuje situáciu svedkyňa nehody. 

Svedkyňa uviedla, že mladý muž do náprahu vložil toľko energie, akoby jej chcel odťať hlavu od tela. Všetko videlo z vedľajšieho domu 16-ročné dievča, ktoré ostalo v šoku, zamklo sa v dome a zavolalo políciu. "Bola som v takom šoku, že jediné, čo ma napadlo, bolo zavrieť dvere a zamknúť sa," hovorí Ivana, ktoré celý incident videlo z okna. 

Keď ju útočník zbadal, dal sa na útek. Minul sa s vnúčatami pani Terézie, ktorá už nehybne ležala na zemi. "Išiel okolo nich a ešte povedal, že zabil som ju. A oni nevedeli, o čom rozpráva a keď išli dole, videli babku," dodáva svedkyňa.

Lekári bojujú o jej život

Mladý róm oznamoval okoloidúcim ľuďom, že niekoho zabil. Babku našli na ulici v kaluži krvi jej vnúčatá. 21-ročného muža dolapil zamestnanec obecného úradu. Na sanitku sa čakalo 45 minút.

Obec Geča leží v okrese Košice-vidiek. Má len niečo vyše poldruha tisíca obyvateľov. Babička bola starousadlíčkou, v nemocnici podstúpila operáciu. 

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy