Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vodič (31) zrazil cyklistu (†72), oslepil ho kamión
Zdielať na

Vodič (31) zrazil cyklistu (†72), oslepil ho kamión

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Tragických nehôd v novom roku stále neubúda a inak tomu nebolo ani v pondelok. V tme a v daždi zrazilo nákladné auto staršieho cyklistu. Viditeľnosť v okolí Nového mesta nad Váhom a obcou Považany bola takmer nulová a mladý vodič už nestihol zareagovať. Cyklista na mieste zomrel.

Cyklista skončil v poli

Tragická dopravná nehoda sa stala v skorých ranných hodinách. Mladý vodič nákladného auta vpálil do cyklistu jazdiaceho tým istým smerom. Vodič (31) roznášal na nákladnom aute tovar.

Bolo krátko po šiestej hodine ráno, keď na neosvetlenej ceste za Novým Mestom nad Váhom pravou časťou nákladiaku zachytil osobu na bicykli. Silný náraz odhodil cyklistu do poľa vedľa cesty. "Cyklista bol označený, mal reflexnú vestu aj prilbu. Označený bol aj bicykel," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Elena Antalová. 

Zranenia muža (72) boli nezlúčiteľné so životom a ihneď po zrážke na mieste zomrel. Podľa našich informácií mladík za volantom nestihol včas reagovať, pretože práve v okamihu kolízie išiel oproti nemu kamión. Jeho svetlá vodiča oslepili natoľko, že cyklistu na ceste v tme a daždi nezbadal.

Vladislav (31) z Beckova bol po zrážke s cyklistom v šoku. Mladý šofér je však miestnym policajtom dobre známy. V evidenčnej karte vodiča má zaznamenaných až 16 priestupkov. Okrem iného aj za jazdu pod vplyvom alkoholu, či nepovolenú rýchlosť.


ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy