Jasno
10°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Vodič (30) nezvládol predbiehanie, skončil na streche
Zdielať na

Vodič (30) nezvládol predbiehanie, skončil na streche

KORYTNICA/LIPTOVSKÁ OSADA / Hasiči aj záchranári zasahovali vo štvrtok večer pri dopravnej nehode medzi obcami Korytnica a Liptovská Osada. Vodič (30) predbiehal osobné auto aj kamión, nestihol sa však včas zaradiť pred oproti idúcim vozidlom a zachytil bok ťahača.

Zrazu sa zjavilo auto...

Vodičovi, ktorý išiel smerom na Ružomberok, sa stal osudným nevydarený predbiehací manéver. "On už bol nervózny zvrchu, z Donovál. Už sa vystrkoval," hovorí kamionista Marek.

Pred ním idúce osobné auto aj kamión sa napokon rozhodol predbehnúť medzi Korytnicou a Liptovskou Osadou, na relatívne rovnom úseku cesty. Chýbalo pár sekúnd a bezpečne by sa dostal pred ne, v protismere sa však zjavilo auto.

Prevrátil sa na strechu

Kamionista začal brzdiť a vodič Golfu sa snažil natlačiť pred ťahač, pričom do neho narazil. Volkswagen vyletel mimo cesty, urobil niekoľko kotrmelcov a zostal prevrátený na streche. Vodiča a jeho 37-ročného spolujazdca ošetrili na mieste záchranári a oboch bratov previezli do nemocnice. Auto dostali späť na vozovku ružomberskí hasiči.

"K úniku prevádzkových a ropných kvapalín nedošlo, po zdokumentovaní políciou, bolo auto následne vytiahnuté pomocou hydraulického navyjáka vytiahnuté na vozovku," informuje veliteľ zásahu Juraj Turoň.

Napriek zraneniam, ktoré pri nehode utrpeli, mali dvaja bratia veľké šťastie. Keby sa vo vysokej rýchlosti zrazili s oproti idúcim autom, následky mohli byť tragické. Polícia aj v súvislosti s touto nehodou opätovne vyzýva vodičov k opatrnosti

Súvisiace články

Najčítanejšie správy