Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Opitý Július (43) dobodal družku Danku (50), je v kritickom stave
Zdielať na

Opitý Július (43) dobodal družku Danku (50), je v kritickom stave

RIMAVSKÁ SOBOTA / Žena leží v nemocnici v umelom spánku, jej partner je už za mrežami. Príbeh 9 mesačnej lásky sa skončil veľmi nešťastne. Opitý Július z Tisovca sa pohádal so svojou družkou Dankou, tá ho vraj podozrievala z nevery. Nahnevaný muž na ňu vzápätí zaútočil kuchynským nožom s 18 centimetrovou čepeľou.

Danka zapierala, kto ju bodol

Július sa so svojou družkou najskôr pohádal, potom chytil do ruky nôž a bodol ju. Podľa našich informácií k nej však ihneď privolal záchranárov. 50-ročná Danka mu však mala povedať, aby nôž ukryl a aj zdravotníkom uviedla, že ju pichol neznámy muž. Zrejme chcela svojho partnera chrániť. 43-ročného muža ale policajti zadržali, k útoku sa údajne priznal. Zrejme sám nevedel čo robí, bol totiž poriadne opitý. 

"Krátko po tretej hodine ráno, mužovi policajti pri dychovej skúške namerali 0,92 mg alkoholu, čo je viac ako 1,9 promile. Po vytriezvení a vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Hrozí mu vysoký trest

Júliusovi hrozí vysoký trest a to odňatie slobody na 5 až 12 rokov, sudca ho poslal do väzby. Jeho príbuzní sú v šoku, vo väzení vraj nikdy nesedel, celý život pracoval. "Sme prekvapení, nechceli sme tomu uveriť, keď nám zavolali. Nikdy v živote nemal problémy so zákonom, stále pracoval," povedal príbuzný obvineného muža.

S družkou Dankou sa vraj mali veľmi radi, ich vzťah trval 9 mesiacov. "Oni sa stále hladkali a bozkávali. Nejde nám to do hlavy. Danka povedala, že by Jula nevymenila za nič. Až s ním zistila, čo je to láska," hovoria príbuzní.

Žena je v kritickom stave

Zranenú ženu prijali na chirurgii s bodným poranením hrudníka a brucha. Ihneď ju museli operovať. Aj napriek tomu, že jej zdravotný stav sa mierne zlepšil, lekári ho stále hodnotia ako závažný.

"Vzhľadom k rozsiahlym poraneniam žalúdka, pankreasu a ciev brušnej dutiny, bola pacientka v ťažkom hemoragickom šoku. Preto bola po operácii prijatá na oddelenie intenzívnej medicíny, kde je až doteraz udržiavaná v umelom spánku," uviedla Anita Mančušková zo Všeobecnej nemocnice Rimavská Sobota.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy