Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Najprv bitka, potom sex. Jozef (38) znásilnil susedu (53)
Zdielať na

Najprv bitka, potom sex. Jozef (38) znásilnil susedu (53)

RIMAVSKÁ SOBOTA / Rimavskosobotskí policajti vyšetrujú prípad znásilnenia. Ako prvý sme vás o tom informovali vo včerajších Krimi. 38-ročného Jozefa pustila do bytu jeho o 15 rokov staršia suseda. Muž si po chvíli pod trápnou zámienkou vypýtal nôž. Žena mu ho podala, netušila však, že sa jej to kruto vypomstí.

Najprv bitka, potom sex

Ohavnosti sa odohrávali v jednom z bytov tohto paneláku. Jozef tam vytiahol na svoju susedu nôž a prinútil ju k pohlavnému styku. Vyhrážal sa jej dobodaním, ak sa nevyzlečie. Keď ju porezal na brade a niekoľkokrát udrel päsťou do tváre, žena sa zľakla a poslúchla. Jozef s ňou mal vykonať pohlavný styk na kuchynskej linke a v obyvačke. Zdržal sa viac ako hodinu, keď odišiel, žena to nahlásila na polícii. Jej zranenia našťastie neboli vážne.

"Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote muža obvinil zo zločinu znásilnenia. Obvinený bol v minulosti už 9-krát súdne trestaný,"
uviedla hovorkyňa Krajskej polície B. Bystrica Mária Faltániová.

Chce sa vymočiť otcovi na hrob

Podarilo sa nám stretnúť s jeho otcom, ktorý vyčíňanie svojho syna znáša veľmi ťažko aj napriek tomu, že ich vzťah nebol veľmi dobrý. V minulosti mu adresoval slová, ktoré ho bolia dodnes. "Syn mi povedal hrozné veci: Oco, keď zomrieš, vymočím sa ti na hrob. Je strašne arogantný. Ja som mu povedal, že veď Boh Ťa bude trestať," povedal otec obvineného muža Jozef.

S exmanželkou sa rozviedol, keď bol Jozef ešte študent, no už vtedy vraj vyvádzal. Priznal, že jeho syn bol už odsúdený aj za sexuálne násilné trestné činy. Prvý spáchal keď mal iba 16 rokov. "16. novembra 1991 ho tiež zatkli. Vo vedľajšom vchode znásilnil mladú ženu, dostal dva roky. Keď vyšiel von z väzenia, obťažoval kolegyňu mojej dcéry, za to dostal 4 a pol roka," upresnil nešťastný otec.

Polovica života za mrežami

Ďalších 12 rokov si vraj odsedel za pokus znásilnenia. Podľa dôchodcu je jeho syn inteligentný, no pravdepodobne potrebuje lekársku pomoc. Jozef bol od soboty večera v policajnej cele, po obvinení podal prokurátor návrh na jeho väzobné stíhanie. Muža v pondelok ráno eskortovali na súd.  

Jozefa, ktorý sa podľa našich informácií k skutku priznal, poslal sudca do väzby. Obvinený muž už strávil za mrežami približne polovicu svojho života, teraz mu hrozí väzenie na 7 až 15 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy