Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Podvodníci obrali v Komárne dve dôchodkyne o 4 tisíc eur
Zdielať na

Podvodníci obrali v Komárne dve dôchodkyne o 4 tisíc eur

KOMÁRNO / Doručenie balíka, či odpočet elektrických hodín. To sú klasické finty podvodníkov, ktorými obrali v Komárne dve dôchodkyne o takmer 4 tisíc eur. V oboch prípadoch použili zlodeji lesť, pri ktorej odlákali dôchodkyne do vedľajších miestností a ušli aj s peniazmi. V jednom prípade však svoju úlohu zohral aj pohár teplej vody.

"Práve ja som povedala, že mne sa to nemôže stať  a pozrite sa, som na seba tak nahnevaná," hovorí dôchodkyňa. Približne dvadsaťosemročná  svetlovlasá žena, so šiltovkou na hlave tvrdila, že prišla z elektrární odčítať hodiny, vďaka tomu sa bez problémov dostala za bránu.

"Doniesla som ešte stoličku sem, aby to dočiahla a mala taký stroj v ruke, čierny, ako mávajú elektrikári. Hovorím, že netreba ísť dnu, že načo, ale ona ma presvedčila, že musíme, lebo ona mi povie, že chcú vymeniť hodiny. Mala som jej dať 200 euro, inač mi nevie vydať," opisuje.

Hodiny na dvore

Medzitým ešte merala čosi v zásuvkách a čísla diktovala dôchodkyni, ktorá prišla zo spálne aj s peniazmi. V tom žena potrebovala skontrolovať na dvore hodiny.

"Idem sa na ňu pozrieť, že čo pozerá na tých hodinách, ja ako ženská elektrike nerozumiem. Idem tam a ona nikde, brána otvorená," hovorí. "Z domu jej bola odcudzená finančná hotovosť vo výške 3 500 eur," informuje hovorkyňa policajného zboru Božena Bruchterová.

Pohár teplej vody

Len o pár ulíc ďalej využila dobrosrdečnosť inej dôchodkyne ďalšia partia podvodníkov. "Sedemdesiattriročnej dôchodkyni tvrdil neznámy muž, že jej priniesol balík pre syna, ktorého nevie zastihnúť," tvrdí Bruchterová.

K balíku boli aj peniaze, len z nich, samozrejme, potreboval vydať. Domácu pani medzitým jeho komplic požiadal o pohár teplej vody, na čo ho potreboval pochopila, až keď sa s pohárom vrátila.

"Muž využil neprítomnosť domácej panej a z domu jej ukradol 450 eur," dodáva hovorkyňa. Komárňanskí policajti vec prešetrujú ako prečin krádeže

Súvisiace články

Najčítanejšie správy