Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Mladíci (14) okradli starenku (84), boli smädní
Zdielať na

Mladíci (14) okradli starenku (84), boli smädní

MALÝ ŠARIŠ / Osemdesiatštyriročnú dôchodkyňu okradli za bieleho dňa dva štrnásťroční zlodeji. Pod zámienkou, že sú smädní jej vošli do domu a kým ich obslúžila, ukradli jej peniaze.

Helenu prekvapili malí zlodeji priamo v jej dome. Pristihla ich v kuchyni a vyhovárali sa, že sú smädní a chceli si od nej vypýtať pohár vody. "Povedal mi, že teta nedáte mi vodu. Tak som mu dala," opisuje Helena.

Zmizlo sedemdesiat eur

Starenka si spočiatku myslela, že v dome sú jej deti a prišli na návštevu. Keď v kuchyni našla cudzích ľudí, ostala zaskočená. Dôverčivá žena ich z ničoho nepodozrievala. "Ja si myslím, že keď ja nikomu nič nerobím, tak ani oni mne," myslí si Helena.

"Nechce poslúchať, aby sa vždy zamkla," hovorí príbuzný okradnutej ženy. Žena dala zlodejom vodu a ani nevie, kedy jej z peňaženky zmizli peniaze. Zistila to, keď sa obaja vyparili. "Mala som v nej dvadsiatku a päťku," hovorí Helena.

Odvážnych zlodejov sa podarilo chytiť aj vďaka všímavým susedom. Keď videli od domu utekať podozrivých, okamžite sa za nimi rozbehli. "Povedali mi, že už ich majú a volajú políciu," dodáva Helena.

"Podozriví boli už pol hodinu po skutku zadržaní a obmedzení na osobnej slobode. Po vykonaní procesných boli prepustení," uviedla hovorkyňa prešovských krajských policajtov Jana Migaľová.

Raz hladní, raz smädní

Zadržaní páchatelia majú iba štrnásť rokov. Obaja sa ku skutku priznali. Čo bolo dôvodom, že kradli však zrejme ani sami nevedia. "Išli sme dnu a zobrali sme nejaké peniaze. Bol som hladný," hovorí obvinený Karol.

Raz vraj boli hladní, potom smädní a neskôr prišli s výhovorkou, že nemali peniaze na cestu. Z obvinenia polície si ťažkú hlavu nerobia. Ako mladistvým im hrozí polovičná trestná sadzba. "Povedali nám, že keď sme peniaze vrátili, nebude z toho nič," dodáva Karol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy