Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Zrážka vlaku s autom: Vodička aj napriek svetelnej signalizácii vošla na koľajnice
Zdielať na

Zrážka vlaku s autom: Vodička aj napriek svetelnej signalizácii vošla na koľajnice

KYSUCE / Ďalšia dopravná nehoda na Kysuciach. Tentokrát sa zrazil vlak s osobným autom, za volantom ktorého sedela 48-ročná žena.

Havária sa stala v Turzovke, na železničnom priecestí priamo v centre mesta. Na križovatke, kadiaľ prechádza aj železničná trať. A šoférka vošla priamo do jazdnej dráhy malého motorového vlaku. "Na základe doteraz vykonaného objasňovania bolo zistené, že 48-ročná vodička viedla po miestnej komunikácii osobné motorové vozidlo Dacia. Následne s vozidlom vošla na jednokoľajové železničné priecestie v čase, keď bola dávaná výstraha dvoma červenými striedavo prerušovanými svetlami, kde došlo k zrážke s prechádzajúcim osobným motorovým vlakom," informuje Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Žilina. 

Po dopravnej nehode šoférke ihneď pomáhali ľudia, ktorí boli nablízku. Zdravotní záchranári ženu previezli do Kysuckej nemocnice v Čadci, kde absolvuje všetky potrebné vyšetrenia. Ako informuje Kremeňová, alkohol nebol zistený u vodičky ani rušňovodiča. A je naozaj šťastím, že vodička bola v aute sama. Ak by na mieste spolujazdca niekto sedel, mohli by byť následky zrážky s vlakom oveľa horšie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy