Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pochovali Samka (†11). Až tragédia prinútila školu konať...
Zdielať na

Pochovali Samka (†11). Až tragédia prinútila školu konať...

Obyvatelia oravskej Rabče prežili smutnú sobotu. Rozlúčili sa len s jedenásťročným Samkom, ktorý zomrel počas hry na detskom ihrisku, keď naňho spadla bránka. Základná škola sa po tomto nešťastí snaží osadiť na dvore nové, bezpečnejšie bránky. Zatiaľ čo v susedných Čechách sa tisícky nebezpečných bránok na ihriskách už vymieňajú preventívne, u nás sa vždy čaká, až kým sa nestane tragédia.

Lúčili sa príbuzní, aj spolužiaci

Tragédiu najťažšie prežívali Samkovi rodičia a jeho dvaja súrodenci. "Samkova mama sa pre deti obetovala, vychováva ich sama," povedala jedna z prítomných.

So šiestakom Samuelkom sa prišli rozlúčiť nielen dospelí, ale aj jeho spolužiaci. V osudný deň sa hral na multifunkčnom ihrisku mimo vyučovania s kamarátmi. Podľa chlapcov sa v zápale hry bránka rozkývala. Tá spadla na školáka.

Škola ide bránky vymieňať

"Tie brány preto boli pohyblivé, lebo sa tam raz hrá hádzaná, raz futbal. Bránku pripevníme tým pádom nebude ihrisko už multifunkčné," povedal tamojší učiteľ telesnej výchovy Ján Pienčak. Škola vraj v blízkej dobre kúpi aj nové brány. 

"Každá škola je povinná zabezpečiť bezpečnosť všetkých svojich športových zariadení, ktoré spravuje," potvrdil hovorca ministerstva školstva Michal Kaliňák.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy