Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tragická hra na ihrisku. Chlapca (†11) zabila bránka
Zdielať na

Tragická hra na ihrisku. Chlapca (†11) zabila bránka

V Rabči na Orave zrejme nešťastnou náhodou spadla vo štvrtok popoludní na 11-ročného chlapca futbalová bránka. S kamarátmi hral po škole rugby na školskom ihrisku. Samko nemal šancu prežiť, kovová bránka ho zranila smrteľne.

Bránka mu spadla na hlavu

Podľa detí, s ktorými hral Samuel rugby, v čase nešťastia bojoval so spolužiakom o šišku. "Kamaráti tú bránku rozknísali a ona spadla. On už ležal a ona mu spadla rovno na hlavu," hovorí jeden zo žiakov. 

Brána na školskom ihrisku v Rabči je labilná a nie je vôbec ukotvená. "Tie bránky sa vždy zaťažovali betónovými kockami. Momentálne tie betónové kocky tam asi podľa všetkého neboli. Oni majú voľný prístup do areálu. ten areál je 24 hodín otvorený," hovorí Ján Pienčak, učiteľ telesnej výchovy.

Telocvikár: Je to ako klinec do rakvy

Privolaní záchranári 11-ročného Samuela oživovali približne tridsať minút. Chlapcovi však už nemohli pomôcť. Bývalý riaditeľ školy a súčasný telocvikár je z nešťastia úplne zdrvený. "Tento areál som vlastnými rukami staval a toto bol klinec do rakvy pre mňa. Samka som tiež učil telesnú... Bol to výborný športovec , dobrý chlapec," hovorí Pienčak.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy