Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Ivko (†8) sa vybral na orechy. Zrazilo ho auto, šofér utiekol...
Zdielať na

Ivko (†8) sa vybral na orechy. Zrazilo ho auto, šofér utiekol...

Len osemročný chlapček sa vybral s kamarátmi na orechy. Domov sa však už nevrátil. Vbehol totiž rovno pod kolesá auta a bol na mieste mŕtvy. Záchranári ho oživovali viac ako pol hodinu. Márne. Vodič navyše z miesta nehody ušiel. Rodičia Ivka sa po tragickej správe zrútili, no udalosť spojila dedinčanov dokopy...

Vbehol pod auto, vodič ušiel

"Išiel na orechy. S prepáčením, išiel na záchod, keď vyšiel zo šanca, tak bežal a buchlo doňho auto," popisuje miestna obyvateľka Helena. K tejto nehode došlo krátko predpoludním medzi obcami Hrabovec a Zbudské Dlhé v okrese Humenné.

Záchranári chlapčeka našli na krajnici už bez životných funkcií. Keď sa to dozvedeli miestni obyvatelia, vo veľkej skupine sa vybrali na miesto nehody. Namierili si to rovno k vodičovi. "Vodič ušiel a nechal ho ležať na zemi, keď ho zrazil!" "Ani sa mu nečudujem, že ušiel. Keby som bol sám vodič, takisto by som utiekol," myslí si okoloidúci šofér.

Zistím si, kto to bol...

Asi po polhodinovom oživovaní sa chlapčeka nepodarilo zachrániť. Agresívny dav museli krotiť policajné zložky. Na mieste boli aj psovodi. Orgány v prípade začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. "Ako keby psa zabili. Čo mu bude?" komentuje nešťastný otec Ivka. "Ja si osobne zistím, kto to bol."

Pre dokumentovanie dopravnej nehody bol asi polkilometrový úsek na hlavnom ťahu z Humenného do Medzilaboriec uzavretý niekoľko hodín. Obchádzka viedla po poľnej ceste.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy