Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Rekordérka za volantom: Tvrdila, že mala len 1 pivo, nafúkala však takmer 4 promile
Zdielať na

Rekordérka za volantom: Tvrdila, že mala len 1 pivo, nafúkala však takmer 4 promile

PIEŠŤANY / V Piešťanoch majú ďalšieho rekordéra. Na mol opitá vodička policajtom tvrdila, že si dala jedno pivo a nevidí v tom problém. Žena pri dychovej skúške nafúkala štyri promile. Putovala preto priamo do cely.

40-ročná Ľubomíra jazdila po Krajinskej ulici v Piešťanoch zo strany na stranu. Jej podozrivú jazdu si všimol jeden z tamojších obyvateľov, ktorý okamžite zalarmoval policajtov. "Policajná hliadka bola vyslaná na preverenie oznámenia. Policajti na mieste našli útlu ženu, ktorá viditeľne javila známky požitia alkoholu," informovala Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

​Policajti následne vytiahli dreger a dali žene fúkať. Výsledok bol 3,98 promile. "Policajtom uviedla, že si pred jazdou dala iba jedno pivo a nevidí v tom problém," uviedla Linkešová. "Určite má všetky tie schopnosti viesť vozidlo výrazne ovplyvnené. To znamená, že nevie odhadnúť vzdialenosť, riziko situácie, pozornosť má ťažko narušenú, môže sa mýliť, môže ísť do protismeru," doplnil Ľubomír Okruhlica, hlavný odborník MZ SR v odbore medicína drogových závislostí.

Ženu z okresu Zlaté Moravce muži zákona zadržali a predviedli na policajné oddelenie. "Nateraz nie je možné s ňou vykonať ďalšie procesné úkony, nakoľko dychové skúšky sú stále pozitívne. Žena preto stále zostáva v cele policajného zaistenia až do vytriezvenia," priblížila Linkešová.

40-ročná Ľubomíra má teraz na krku obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. O jej osude rozhodne súd v tzv. "superrýchlom konaní". "U nás je nulová tolerancia. Už keď má niekto jedno promile a viac, z hľadiska právneho sa jedná o trestný čin a nehovoriac o vyšších množstvách," podotkol Okruhlica. Nejde pri tom o prvého rekordéra v tomto roku. Pred vyše mesiacom, taktiež v Piešťanoch, chytili policajti šoféra, ktorý nafúkal bezmála 6 promile. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy