Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Expo, prepúšťanie, povodne. Prehľad toho najdôležitejšieho z rokovania vlády
Zdielať na

Expo, prepúšťanie, povodne. Prehľad toho najdôležitejšieho z rokovania vlády

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Ministri odklepli investičný stimul vo výške 27-miliónov eur firmám, ktoré sa venujú elektromobilite. Rozhodovalo sa ale aj o nadchádzajúcom Expo v Osake.

Jednou z tém na rokovaní vlády bolo nadchádzajúca výstava Expo v Osake. Po novom ju už nebude mať na starosti ministerstvo hospodárstva, ako tomu bolo doteraz, ale nové ministerstvo, ktoré sa konkrétne venuje cestovnému ruchu.

Čo sa týka ďalších výborov, ktorým sa venovali ministri, rozprávali sa aj o pomoci pre škody, ktoré vznikli v súvislosti s povodňami. Na túto oblasť by mali byť vyhradené viac ako 3 milióny eur. Pomoc bude rozdelená rôzne, či už pôjde o protipovodňovú ochranu alebo priamo o likvidáciu škôd.

Témou bolo aj škrtanie v rezortoch

Jednotliví ministri dostali domácu úlohu zistiť, kde dokážu škrtať v štátnej správe, koľko zamestnancov dokážu prepustiť, aby to nejakým spôsobom neobmedzilo chod jednotlivých ministerstiev. Niektorí ministri si nevedia vôbec predstaviť škrtať vo svojich rezortoch, pretože  financie sú naviazané, napríklad aj európske prostriedky.

​Týka sa to práve ministerstva pre investície. Ďalší hovoria, že už k nejakým škrtom prišlo. Nevedia, či dokážu docieliť stanovenú rovinu 30 percent prepúšťania. Našli sa aj takí ministri, ako napríklad minister dopravy, ktorí ani poriadne nevedia, koľko zamestnancov majú vo svojom rezorte. 

Ministerstvo vnútra bude úzko spolupracovať s Talianskou republikou a s ich ministerstvom. Rovnako bude s nami zdieľať rôzne informácie o protispoločenskej činnosti, no môže ísť aj o organizovaný zločin. Nevieme však potvrdiť, či ide priamo o extrémizmus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy