Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Šóferoval aj s čiernym kašľom: Do mamičky s kočíkom narazilo luxusné auto
Zdielať na

Šóferoval aj s čiernym kašľom: Do mamičky s kočíkom narazilo luxusné auto

PRAHA / Prechádzka matky s dieťaťom sa zmenila na boj o dva životy. Žena išla po chodníku aj s detským kočíkom. Vtedy po ceste prichádzalo auto, ktorého vodič stratil kontrolu.

​Vodič osobného vozidla vyšiel mimo komunikácie. Luxusné Porsche vodič neudržal na ceste. Vyšiel na chodník, po ktorom práve prechádzala mamička s kočíkom, v ktorom bolo malé bábätko. Tie vodič zmietol a skončil v zráze. Záchranka bola na mieste do niekoľkých minút.

"K dopravnej nehode vyrazili tri posádky záchranárov, lekár a aj inšpektor. Na mieste sme sa starali o troch pacientov zrazenú ženu, ktorá utrpela vážny úraz hlavy. Záchranári museli uviesť do umelého spánku, zaistiť dýchacie cesty a potom transportovať do jedného z pražských traumacentier," informovala hovorkyňa záchranárov Jana Poštová. 

Lekár mu mal odporučiť ostať doma

Podľa informácií portálu Blesk.cz mal šofér diagnostikovaný čierny kašeľ a lekár mu odporučíl ostať doma a nešoférovať

Vodičovi vykonali test na alkohol

Na mieste sme sa starali aj o malé dieťa, ktoré našťastie nemalo zjavné poranenia. Dieťa preventívne previezli do nemocnice na vyšetrenie.
Pacientom bol aj vodič osobného automobilu, ktorý namiesto nehody zaistila polícia. 

U vodiča vykonali test na prítomnosť alkoholu a drog, no boli negatívne. Miesto je pomerne prehľadné. Policajti prešetrujú príčinu dopravnej nehody. Už podľa umiestnenia auta v kopci je zrejmé, že vodič mohol prekročiť povolenú rýchlosť. "V tejto chvíli je celý prípad preverovaný pre podozrenie zo spáchania trestného činu ťažké ublíženie na zdraví z nedbanlivosti. Zatiaľ je to všetko, čo sa dá k danej veci povedať," doplnil hovorca českej polície Jan Rybanský.

V prípade usvedčenia a odsúdenia hrozia mužovi za ťažké ublíženie na zdraví až osem rokov väzenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy