Jasno
13°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Auto na RallyShow v Česku vrazilo do divákov, mŕtve aj dieťa (†7)
Zdielať na

Auto na RallyShow v Česku vrazilo do divákov, mŕtve aj dieťa (†7)

Na amatérskej RallyShow v Uherskom Brode sa stala obrovská tragédia! Pretekársky automobil vpálil do divákov, na mieste ostali zranení, no čo je horšie, aj 4 mŕtve dievčatá - medzi nimi dve sestry, 7- a 18-ročné. Ich rodičia vraj stáli neďaleko nich...

Štyri dievčatá mŕtve

RallyShow Uherský Brod v okrese Uherské Hradište v Zlínskom kraji sa koná tento rok už štvrtýkrát. Podľa prvých informácií automobil vyšiel z trate, narazil do stromu a odtiaľ sa odrazil rovno do divákov. Podľa portálu novinky.cz keď vyletelo vozidlo z trate prvýkrát, vrazilo do divákov a dvoch zabilo. Následne po asi 50 metroch narazilo do stromu, odrazilo sa opäť medzi divákov.

Podľa hovorcu krajskej zdravotníckej záchrannej služby Petra Olšana zabilo vozidlo štyroch ľudí, išlo o dievčatá. Najmladšie malo len sedem rokov, ďalšie dve 18 a najstaršie 20 rokov. 7-ročné dievčatko a 18-ročné dievča údajne mali byť sestry, ktorých rodičia stáli neďaleko.

Technická porucha?

Medzi zranenými má byť 21-ročný mladík a 52-ročná žena, ani jeden z nich by nemal byť v ohrození života. Zranení boli okamžite prevezení do nemocnice v Zlíne a v Uherskom Hradišti.

Podľa portálu iDNES.cz sa nehoda stala v sobotu okolo druhej poobede, auto sa nachádzalo práve na ceste medzi obcami Březová a Lopeník. Portál citoval web priaznivcov rallye, podľa ktorých malo stáť za haváriou automobilu údajne technická závada. Posádke auta sa nič nestalo.

Na mieste zasahovali zdravotníci, policajti a hasiči. Hovorca rally Roman Ordelt nechcel zatiaľ nehodu komentovať s odkazom na vyšetrovanie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy